Ön Sipariş Oyun Almak

Eğer alma niyetin varsa yani kesin olarak alacaksan ve imkanın varsa ön sipariş ile alman mantıklı bir şey. Her zaman indirim ya da fiyat farkı olmuyor. Bazen diğer oyunculardan farklı olarak ön siparişten alanlara ekstra şeyler veriliyor bazen de ön sipariş ile alanlar erken erişim gibi ayrıcalıklardan faydalanıyorlar. Dediğim gibi, imkanın varsa ve kesin alacaksan al derim. Bir zararı olmaz ama faydası olabilir.
 
BF serilerine binlerce saatini gömmüş biri olarak BF V için ön sipariş pişmanlık olucaktır. Oyunun fizik motoru çok kötü duruyor. EA Access'le 5 euro verip oyunu ilk önce 1 ay boyunca denemen daha mantıklı bence
 
Fiyat farkı olmaz, Battlefield alınabilir nasıl birşey olacağı aşşağı yukarı zaten belli fakat Tomb Raider'ın 200 küsür lira edecek bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Bir önceki oyunundan bir farkı olmayacaktır, bir süre sonra yine tekrara düşer büyük ihtimal. Sevenine dokunmaz Far Cry severler gibi alır, birşey diyemem.
 
Bana kalsa tamamen gereksiz ve saçma bir olay ön sipariş mantığı. Fakat firmalar çeşitli cambazlıklar yapıp fiyatlarda değişklik yapmaya kalkıyorlar. Eşya falan veriyormuş faso fiso geçin bunları. Daha tamamlanmamış yayımlanmamış erişemediğim bir şey için kimse bana para ödetemez. Ondan sonra görüyoruz oyun piyasa çıkıyor sıkıntıdan oynanmıyor. Bu tarz ön siparişlerde tek beğendiğim avantaj 1 hafta kadar önceden oyunu oynatan firmalar oluyor. Ama dediğim gibi sorunlu olduktan sonra ilk oynamanın bir tadı yok. İlk önce oyun çıkacak biz ne olduğunu göreceğiz sonra alacağız. Ayrıca genelde oyunlar çıktıktan ilk 3 ay içerisinde ciddi indirimler oluyor. Misal konsolda God Of War 1 ay içinde yarı fiyatına düştü. PC'de bu kadar indirim beklemek biraz hayal ama bence bekleyip ortadaki malı görmek her türlü daha akıl kârı.
 
Daily+reminder_e04040_6574205.jpg
 
Battlefield V'i almak mantıklı fakat Tomb Raider için aynı şeyi diyemeyeceğim alan zaten single modu için alacak 1-2 ay süre ile indirime giriyor hem de iyi fiyatlara düşüyor. Battlefield V'te biraz durumlar farklı çıktığı gibi insanlar multi modunda bam küte girecek ve kendini geliştirecek geride kalmak istemezsin haliyle.
 
Ön sipariş olayı playstation xbox gibi platformlarda çok önemli. Çünkü hem indirimli oluyor, hemde kur güncellemesi yapılmamış oluyor. Oyun piyasaya çıktığında güncel kur hesabı ile fiyatı yeniden belirleniyor. Tr de dolar / Euro sürekli yükseldiğinden ön sipariş almak ciddi maddi kazanç sağlıyor.

PC / steam platformunda bu kadar güncelleme yaşanmıyor. % lik indirim dilimi belirtiliyor genelde.
Çıktığında %lik indirim olmuyor sadece.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı