Önce ekran kartı mı monitör mü almalıyım?

Yusuf27525

Hectopat
Arkadaşlar şu an kullandığım GTX 1050 2 GB ekran kartım ve 60Hz'lik Acer V193HQ monitörüm var. İkisi de kötü parçalar. Bende biraz para biriktirip bunları değiştirmeyi düşünüyorum. Elimde 2500 TL var üstüne biraz daha koyup ekran kartı ya da monitör alacağım. Sizce önce RTX 3050 mi almalıyım yoksa ASUS TUF Gaming VG247Q1A 23, 8" 165Hz mi almalıyım? Şu an ekonomik durumda monitör almak daha mantıklı 1 ay daha para biriktirirsem alabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu an kullandığım GTX 1050 2 GB ekran kartım ve 60Hz'lik Acer V193HQ monitörüm var. İkisi de kötü parçalar. Bende biraz para biriktirip bunları değiştirmeyi düşünüyorum. Elimde 2500 TL var üstüne biraz daha koyup ekran kartı ya da monitör alacağım. Sizce önce RTX 3050 mi almalıyım yoksa ASUS TUF Gaming VG247Q1A 23, 8" 165Hz mi almalıyım? Şu an ekonomik durumda monitör almak daha mantıklı 1 ay daha para biriktirirsem alabiliyorum.
Hocam ben önce monitörü alıp bir kaç ay sonra ekran kartı aldım, bence ekran kartını ilk almak daha iyi olur.

Ekran kartı almak daha mantıklı gibi. Oyun filan oynuyorsan monitör de olabilir.

Bana kalırsa ben önce ekran kartı alırdım.

Hocam ekran kartım şu an oynadığım oyunları idare edebılıcek şekilde. Yeni monitör alıp elimdekini de satsam 5 para etmeyeceği için çift monitör yapmayı düşünüyorum. Sonra sizlerin yorumlarına bakıp vazgeçiyorum paramı 5-6 ay daha biriktirip ekran kartı alayım diyorum (aylık fazla bir gelirim yok).sonra da bakıyorum ekran kartına 2 gunde 500TL zam gelmiş. Monitöre 3 günde 1,5 k zam gelmiş ne yapacağımı şaşırıyorum cidden.

Ekran kartı almak daha mantıklı gibi. Oyun filan oynuyorsan monitör de olabilir.
Şuan bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanıyorum.Ekran kartım oynadığım oyunları idare ediyor iyi FPS veriyor ama emin olamadım.

3050 almamalısın. Seçtiğiniz monitörde VA panel, daha iyi seçenekler var. Önce kartı alırdım ben.

Hocam ekran kartı ve monitör önerisi yapabilir misin? Monitör için 2, 500-3000 TL civarlarında bütçem var. Ekran kartı içinse 4.500.5.500 civarlarında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı