Önce işlemci mi yükseltilmeli yoksa ekran kartı mı?

JavilaX

Kilopat
Şu an kullanmış olduğum bilgisayar özellikleri:
i3 6100 işlemci.
RX 370 ekran kartı.
8x1 DDR4 RAM.

Şu anda kullandığım bilgisayar hemen hemen tüm güncel oyunları düşük-orta grafik ayarlarında 30-40 FPS alabilmekte. Ben de FPS artışı için (minimum 50-60FPS için) işlemci olarak 9100F, ekran kartı olarak ise RX570 veya RX580 daha sonra da RAM için ikinci modül yükseltmesi düşünüyorum. Sizce hangi yükseltmeyi daha önce yapmalıyım ya da başka bir öneriniz var mı?

Şu an kullanmış olduğum bilgisayar özellikleri:
i3 6100 işlemci.
RX 370 ekran kartı.
8x1 DDR4 RAM.

Şu anda kullandığım bilgisayar hemen hemen tüm güncel oyunları düşük-orta grafik ayarlarında 30-40 FPS alabilmekte. Ben de FPS artışı için (minimum 50-60FPS için) işlemci olarak 9100F, ekran kartı olarak ise RX570 veya RX580 daha sonra da RAM için ikinci modül yükseltmesi düşünüyorum. Sizce hangi yükseltmeyi daha önce yapmalıyım ya da başka bir öneriniz var mı?
İlk ekran kartı yükselt. Sonra anakart ve işlemciyi eklersin.

Eğer yeni soket falan çıkacaksa anakart ve işlemciyi güncellemek ekran kartı yükseltimine yardımcı olur.
Mesela R5 3600 aldın RTX 3060 aldın 4060'a yükseltemezsin 5. nesili beklersin soket değişir kullanırsın.

İşlemci değiştirdiğinizde anakartınızı da değiştirmeniz gerekecek. Çıkacak masrafı buna göre değerlendirin. İlk önce ekran kartını alın bence. Darboğaz yaşansa bile şimdilik daha az masraf harcamış olacaksınız.
Her iki işlemcinin soket yapıları LGA1151 yine de anakart değiştirmeme ihtiyaç var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki oyun testlerine göre, ekran kartınız RX 460 ile yakın performans sergiliyor hatta bazı oyunlarda geçiyor. İşlemcinizde fazla güçlü olmadığı için benim size önerim anakart işlemci ve raminizi satıp minimum Ryzen 3 3100 B450M S2H 8 GB RAM almanız, ileride de güçlü bir ekran kartı takabilirsiniz.

Arkadaşların açıkladığı gibi 6. nesil işlemciden terfi edeceğiniz için anakartın da değişmesi gerekecek. Yani neredeyse yeni bir sistem toplayacaksınız. Bende de aynı işlemci vardı. İntel'e zırt pırt nesil ve soket değiştirdiği için bi dünya küfrederek yeni sistem toplamıştım. Çünkü anakartıma uyacak 6. nesil i-5 ve i-7'leri hem bulmak zordu hem de çok pahalıydılar.

Şu an ekran kartı da almayın bence. Bu ay Nvidia yeni kartlarını piyasaya sürecek, peşinden Amd'nin kartları gelecek. Şu an RX 580'e vereceğiniz parayla birkaç ay sonra çok daha iyisini ve güncelini alabilirsiniz.

Son olarak, tahmin ediyorum ki eski bir kasaya sahipsiniz. RX 570/580/590 çok ısınan kartlar. Kasa havalandırması iyi değilse aldığınıza pişman olabilirsiniz. Yeni kasaya sahip olmama rağmen ben bile illallah ettim elimdeki RX 590'dan. Aşırı ısınıyor. Ayrıca psu'nuzun kaç watt olduğu da önemli. Bu kartlar çok güç tüketiyorlar.

Bence ileride yeni bir sistem toplamak için bir süre bekleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı