Önce MAC sonra Windows kurmak

Nick.bulamadim

Megapat
Sabit diske ilk olarak MAC, sonra Windows 8 kurmak istiyorum. MAC'i kurduktan sonra bootloader'i yüklemem gerekiyor mu? O clover dosyasını bilgisayara atacak mıyım? Loader options menüsünden "add loader..." şeceneğini seçecek miyim? Windowsu başka bir diskten Verileri Kaybetmeden SSD'ye Terfi Rehberi » Technopat yöntemiyle kuracağım. Yardım eder misiniz? Önce MAC sonra Windows kurarken nelere dikkat etmem gerekiyor?

Recep Bey sen de yardım edersen memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ilk Windows kurup yüklü sitemin bulunduğu HDD'ye MAC yüklendiğinde, Clover o HDD'deki ayrılmış olan boot bölümünü tarayarak Windows'u gösteriyor. Yani sen ilk MAC OS'yi kurup Windows'u kurarsan büyük ihtimalle HDD'deki boot bölümü dosyaları Windows ile boot dosyaları değişerek MAC görmez hale gelecek ya da MAC clovery boot kurulum sırasında taramadığı için Windows'u görmeyebilir. Her iki durum da sizin için problem demek.

Ama Recep Bey önce MAC sonra Windows kurabilirsiniz demişti bu videoda:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten Windows üzerine MAC kurunca clover menüsünden Windows 8 kurtarma bölümü açılıyormuş. Önce MAC sonra Windows kurarsak bu sorun ortadan kalkıyormuş.

Kardeşim, sorunun çözüldüyse problem yok. Ben sadece bir acemiyim, Recep Bey daha iyi bilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı