Öncelik küçülmek mi yoksa sadece yağ yakmak mı?

187 boyunda 122 kiloyum. Ufak bir spor geçmişim olduğu için toplu duruyorum. Esasında küçülmek istediğim için kaloriyi çok kısıyordum (1200) ama onun yerine kaloriyi bu kadar kısmadan sadece temiz beslenerek (2200 kalori falan) sporu artırmam mantıklı olur mu? Hangisinden daha fazla verim alabilirim? Normalde ketojenik yapıyor, karb. olabildiğince almıyordum. 1 ay ketojenik yapıp sonrasında normal bir düzene geçmek de bir seçenek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boy kilo endeksin arasında çok fark var. Bence düşük kalori ile devam et. En azından 100 kilo olana kadar.

Aynı boy kiloda olduğum zamanlar dediğim şekilde beslenmiştim.

Senin hedefin ne bilmiyorum ama benimki incelmek olduğu için 100 e düşene kadar 1000-1500 arası beslenmiştim.

100 den 95 a düşene kadar da 2000+ almaya başlamıştım.

Boy kilomuz aynı olduğundan amacın incelmek ise sana da önermek istedim. Ha sen ince değil de düşük kilo da yapılı görünmek istersen ağır antrenman ve 2000+ beslenebilirsin.

Hocam ben de daha önce 118'den 87ye düşmüştüm. dediğiniz gibi benzer kaloriyle. 150 gramı protein olmak üzere 1200 kcal falan alıyordum.
Aslında güzel oluyor fakat tekrar bu kadar kas kaybına göz yumulmalı mı onu bilemedim. Sadece ilk ay biraz fazla kayıp istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…