Öncelik olarak RAM vs SSD

Harez0

Centipat
CPU: i5 9400F.
GPU: GTX 1650 Super.
RAM: Ballistix 8 GB.
Anakart: MSI B365M PRO-VH.
Kasa: Everest range-7 siyah midi Tower (650W)

Arma, RDR, Squad, gibi oyunlarda sistemimin yetmesine rağmen FPS dropu yiyorum ve bu olay da canımı çok sıkıyor. Sonunda düşünüp RAM veya SSD almayı planladım şu anlık oyunlardaki bu drop olayını hangisini alırsam düzelir acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM alırsanız daha fazla oyun ve masaüstü performansı alırsınız, SSD alırsanız masaüstü hızınız ve oyunlardaki loading ekranı hızlanır.

Sisteminizin sıcaklıktan dolayı fps drop yaşatması daha muhtemel. Ama RAM almak performansı artırabilir. SSD ise açılış hızlarını artırır. Eğer kullandığınız HDD ve SSD arızalı değilse bu yüzden fps drop ihtimali daha düşük. Birde kasa ve güç kaynağını bir şekilde değiştirmeye bak. Everest, Gamepower, Rampage gibi markaların forumdaki nickname'i C4.

Şu an HDD kulanıyorum 1 TB Seagate oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum sistemim oyunu kaldırmasına rağmen yine de bu FPS drobunu yiyiroum özellikel de bazı oyunlarda şehirlere girerken oluyor.

Sisteminizin sıcaklıktan dolayı fps drop yaşatması daha muhtemel. Ama RAM almak performansı artırabilir. SSD ise açılış hızlarını artırır. Eğer kullandığınız HDD ve SSD arızalı değilse bu yüzden fps drop ihtimali daha düşük. Birde kasa ve güç kaynağını bir şekilde değiştirmeye bak. Everest, Gamepower, Rampage gibi markaların forumdaki nickname'i C4.
Ben imzamdaki sistemde ram 12gb iken öyle droplar yiyordum ki adamın aklı durur. Ama yine de ortalama sıcaklık değerleri ve güç kaynağının özelliklerini atarsa daha kesin bir cevap verebiliriz.

rdr 2 oynarken ortalama sıcaklık değerlerim 60 ila 70 arasında geziyor 70 dereceye nadiren çıkıyor genellikle 60 65. güç kaynağımın özelliklerini malesef bilmiyorum
bu arada bilgisayarım yeni

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını ayrı ayrı belirtin lütfen. MSI Afterburner indirerek işlemcinin kaç GHz hızda çalıştığını da sıcaklığa bağlı olarak düşüp düşmediğini de teyit edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı