Önemli verileri depolamak için HDD mi SSD mi?

proflie

Megapat
Daha fazla  
SATA SSD ya da HDD almayı düşünüyorum çok önemli veriler değil o yüzden NAS disklere ihtiyacım yok sıradan veri depolama için kullanacağım. Zaten yedekleri var sadece kararsız kaldım NVMe alamam anakartta yer yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bildiğim kadarıyla SSD den silinen veriyi geri kurtarma işlemi ya yapılamıyor yada çok çok zor HDD ye göre. Böyle bir duruma düşebilirim diyorsanız HDD tercih edebilirsiniz.

SSD en azından daha hızlı veri yüklüyor

Haklısın ben de SSD almayı düşünüyorum ama HDD daha güvenilir diye söyleniyordu yıllar önce. Veri depolama için HDD oyunlar için SSD uygun diyordu herkes. Günümüzde durum değişti sanırım. SATA SSD veri kaybetme gibi sorunlar yaşama ihtimali var mı?

Veri depolamak için benim tercihim HDD olurdu. SSD lere hala güvenemiyorum. 15+ yıllık HDD leri hala kullanıyorum.
- SSD lere güvenmememin temel nedeni yazılımsal bir sorun olması halinde verilerin kurtarılma ihtimalinin çok düşük olması. HDD lerde ise kurtarılma ihtimali %90 dan fazladır.

SSD'lerde TRIM dosya kurtarmayı neredeyse imkansız hâle getiriyor, ancak 15-20 yıllık IDE HDD'ler bile hâlâ çalışabiliyor. Önemli verilerin depolanması için HDD öneririm.

Veri depolamak için benim tercihim HDD olurdu. SSD'lere hala güvenemiyorum. 15+ yıllık HDD'leri hala kullanıyorum.
- SSD'lere güvenmememin temel nedeni yazılımsal bir sorun olması halinde verilerin kurtarılma ihtimalinin çok düşük olması. HDD'lerde ise kurtarılma ihtimali %90'dan fazladır.

SSD'lerde TRIM dosya kurtarmayı neredeyse imkansız hâle getiriyor, ancak 15-20 yıllık IDE HDD'ler bile hâlâ çalışabiliyor. Önemli verilerin depolanması için HDD öneririm.

Hiç dosya kurtmaya gerek duyduğum bir durumla karşılaşmadım sıradan kişisel veriler öyle kaybolursa çok üzülmem ama mümkün olduğu kadar saklamaya çalışırım. Dediğiniz gibi HDD'ler uzun ömürlü ama benim için önemli olan SSD'nin de en az HDD kadar dayanıklı olması. Uzun süre kullanımda SSD de 5-10 yıl götürür mü? Farklı bir sisteme bağladığımızda HDD'lerde olduğu gibi veri kaybı olmadan aktarabiliyor muyuz sorun çıkar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı