Önerdiğiniz video edit programı var mı acaba?

Saygılar.

Acele ettirme derdinde değilim. Bahsettiğim 10 saatlik rehberi öğrenmesi aşağı yukarı 1 ay sürecektir ve programın bütün özelliklerini öğrenecektir. Neden elinizde böyle bir imkan varken rezil programlarla vakit kaybedilsin. Aynı tartışmaları bağımsız bir konu olan müzik aletlerinde de yapıyorum ve tüm bu konularda gelişmiş veya nispeten gelişmiş materyellerle başlamak her zaman iyidir. Tecrubeyle sabit.
Siz bilirsiniz dediğim gibi ben olayı anlattım. Kullanıcı durumuna ve sisteme bağlı.

Premiere'in daha gelişmiş bir program olması herkes için ideal olduğu anlamına gelmiyor.
Arkadaş söylediğine göre sevdiği yayıncıyı düzenli olarak editleyip atacak. Bu işi yapan profesyonellere bir göz atalım, mesela Jahrein’in kesit kanalı Jahistan. Elbette başlangıçta kimse sizden Jahistan editer’ı performansı beklemiyor, aynı zamanda Jahrein’in kendi kanalındaki editleri de aynı editer yapıyor olması lazım. Özellikle ana kanaldaki kesitlerin editlerini izlerseniz ağzınız açık kalır ve basit bir işlem gibi görünen yayın kesidi paylaşmanın ne kadar mükemmel olabileceğini görürsünüz. Arkadaş elbette başlangıçta o seviyede olmayacak, ama bana güvenin 6 ay sonra daha iyisini bile yapar PP ile. Fakat ne desem size kendiniz kullandığınız için Movavi gibi programların zaman kaybı olduğunu anlatamayacağım anlaşılan. Boş verin yani :)

Premiere’in arayüzünü anlayamacak kadar kusura bakmayın ama düşük zekalıysanız bir şey diyecek bir şey kalmıyor. En fazla 1 saat geçirerek arayüzü anlayabilirsiniz. Tabi sizi de anlıyorum, Filmora’yı falan açtığınızda şak diye her şey önünüzde ve kafanızı kaşıyarak edit yapabiliyorsunuz. Bu açıdan bakıldığında kimin acele ettirmeye çalıştığına siz karar verin.
Olay arayüzden değil, basit bir örnekti. Asıl olay kurgu programının hitap ettiği kesim. Filmora kullanmıyorum. Ama evet, kafamı kaşıyarak yapacağım kadar basit kurgular için Movavi kullanıyorum. Onun dışında PP ama ağırlıklı olarak AE kullanıyorum. İşim genellikle edit üzerine çünkü. Konuyu acele ettirmeye nasıl bağladığını çözemedim. Çünkü benim ilk mesajımdan beri bahsettiğim şey, konu sahibine alışma ortamı sağlayacak basit ve kullanışlı bir program önermek. İlk mesajımdan beri de ileride PP gibi programlara geçmesinden bahsediyorum. Ama ikimiz de bir yere varamayacağız gibi. Konu sahibi buraya kadarki mesajlara bakıp kendi fikrini verebilir herhalde.

Düzenleme: Bu arada konuşma boyunca edit ve kurgu kavramları biraz havada kaldı gibi. Literatürde nasıl geçer bilmiyorum ama kurgudan kastım video kırpma, birleştirme, ışık ayarı yapma gibi işler. Edit içinse daha görsel efekt ağırlıklı işler.

Video editlemek istiyorum. Sevdiğim bir Twitch yayıncısının yayın kesitlerinden komik anlar tarzı editler yapmayı istiyorum. Önerdiğiniz program var mı? Bazıları Adobe premium Premiere Pro programını öneriyor. Karmaşık gibi geldi gözüme Movavi video edit programı gördüm o daha düz kolay gibi duruyor. Video edit programları hakkında bilgisi olan varsa önerirse sevinirim.
Başlangıç için bir şey söylememem. Ben direkt Premier ile başladım bu işe, deneyerek öğrendim ve Premier öneririm kurgu ise. Efekt basacaksan eğer After Effects fakat ben Premier ile After Effects programını aynı anda kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı