[Öneri] 860 EVO Okuma/yazma hızı düşük

Hocam ben 500 Gb model ile denedim. Sadece yazma hızı 2000 civarına çıktı. Diğer değerler biraz düştü. Son olarak garantiyi bozar mı?
ssdrapid.png

Rapid Mode sentetik testlerde astronomik değerler verse de iş gerçeğe gelince, günlük kullanımda kayda değer bir fark yaratmıyor. Üstelik belleklerdeki veri Bora Dere'nin de belirttiği gibi olası bir elektrik kesintisinde gideceğinden veri kaybı yaşama ihtimali mevcut. Ben pek önermiyorum.

Rapid Mode sentetik testlerde astronomik değerler verse de iş gerçeğe gelince, günlük kullanımda kayda değer bir fark yaratmıyor. Üstelik belleklerdeki veri Bora Dere'nin de belirttiği gibi olası bir elektrik kesintisinde gideceğinden veri kaybı yaşama ihtimali mevcut. Ben pek önermiyorum.
İlginç, RAPID modu açık olup, elektrik kesintisi yaşayıp, ver kaybını yaşamadığını söylüyorlar...
İlginç...

Rapid mode sentetik testlerde astronomik değerler verse de iş gerçeğe gelince, günlük kullanımda kayda değer bir fark yaratmıyor. Üstelik belleklerdeki veri bora Dere'nin de belirttiği gibi olası bir elektrik kesintisinde gideceğinden veri kaybı yaşama ihtimali mevcut. Ben pek önermiyorum.

Ben şu ana kadar veri kaybı yaşayanı görmedim. Tabii risk vardır her zaman.

RAM'deki veriler geçicidir ve güce bağımlıdır. Adından da anlaşılacağı üzere "rastgele erişimli bellek" olduğu için tek bir işlem yerine çoklu görev yapar, bu sebeple de RAPID mode açıkken bu hızları elde edersiniz. Kendim kullanmadım fakat kullanan kişilerle konuştuğumda günlük kullanımda fark olmadığını söylediler. Zaten sistem önerilerinde de oyun için toplanan bir sisteme SATA SSD'lerin atılmasının sebebi bu. Render konusunda fark yaratacaktır elbet ama ben o riske girmezdim.

İşin özü RAPID mode yoğun RAM kullanıldığı için kesinti anında yapılan bir işlem, özellikle yazma işlemi sağlıklı olmayacaktır. Hatta normal moddayken yapacağınız bir yazma işlemi sırasında yaşanacak kesinti de kayba sebep olabilir, daha önce başıma birkaç kez geldi.

İlginç, RAPID modu açık olup, elektrik kesintisi yaşayıp, veri kaybını yaşamadığını söylüyorlar...
İlginç...
Olacak diye bir kaide yok elbette, bütün veriler diskle senkronize edilmişse sıkıntı olmaz.

Arka tarafta nasıl bir yol izlediğini bilmiyorum, o yüzden nasıl bir senkronizasyon gerçekleştirdiğinden emin değilim. Ama nasıl olursa olsun, belleğe yazılmış verinin diske aktarılmadığı bir an olmak zorunda, aksi taktirde zaten diskin yazma hızıyla limitlenmiş olurduk.

Kısacası şans biraz da, bu riski almak isterseniz açabilirsiniz tabii.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı