Öneri: Bilim başlığına açılan konulara dini mesajlar/ayetler atmak yasaklansın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dini argümanlarda aşağılayıcı kelimeler bulunması?

Bilim yapanlar baş tacımızdır. Ama bilime yorum katarsan işte orda bir muza dönüşürsün sayın ateist. Yine dedim bilim gözlem yapar yorum yapmaz. Bilim bir inanc değildir. Senin yaptığın gözlemler hakikatı vermez. Yani bilimle tanrının varlığını yoklayamazsın. Sen sadace gözlem ve deneylerine rapor hazırlarsın. Ama bir atomun neden böyle davrandığını anlayamazsın. Bir maddenin davranıslarını anlayamazsın. Su ''H2O'' der geçersin. Ama neden Hidrojen oksijenle birleşiyor anlayamazsın. Bu mana alemiyle bilinebilecek bir şeydir çünkü. Bunu sağlayan Allah'tır.

Sizi anlıyorum ama ikimizin de dediği gibi; ikisi bir araya gelirse bir konuda, o konu birbirine giriyor maalesef. O yüzden ayrı tutmak iyi olur şeklinde bir şey söylemiştim. Hatta bu konuda bile din tartışmasına dönmüş konu. Ben de ortaya karışık, biraz da dalgaya alır şekilde cevaplar attım. Yoksa kimin neye inandığından ya da inanmadığından bana ne. Pastafaryanizm'den bile alıntı yaptım mesela. Maksat bu işlerin kişiden kişiye, kültüre ve inanca göre nasıl değişebileceğini göstermek istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…