Öneri: Forumda kişisel mesajlaşma herkes için kullanılabilir olsun

Kişisel mesajlaşma olmalı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    56
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özelden çözülecek ise forum neden var? Sosyal'in DNA'sına aykırı bir durum bu ve olması neredeyse imkansız. Yazım kuralları için yapacak bir şey yok, eskiden daha ağırdı.

Özelden çözüldüğünde konuya çözüm eklemek ile çoğu kişi uğraşmayacaktır ve konu orada kapanacaktır.

Son düzenleme:
Özelden çözülecek ise forum neden var?
Şahsi bilgiler için mesela yukarıda dediğim gibi olması fayda sağlayabilir bence. Ama olacağını hiç sanmıyorum ve dediğin gibi sosyalin dinamik yapısına aykırı bir durum.

Gelse bilinçli kullanıcı için güzel olur fakat bunu çok yanlış kullanan, bazılarını rahatsız edecek insanlar da olacaktır. Fakat ikinci el bölümü konusuna ben de getirilmeli diye düşünüyorum.
Durumun özeti bu galiba. :D Herkese fikrini sunduğu ve açılırsa eksilerin ne olacağı konusunda bilgi verdiği için teşekkür ederim. Ben de konuyu açarken düşündüm böyle şeyler olabileceğini fakat yardım edenler bilinçli insanlar olduğu için kural suistimal etmezler diye polyannacılık yapmışım. :D

Discord bile olmalı
Discord deme aman aman bir ara karışmıştı ortalık🤣
hatta genel sohbet
İşte suistimal tam olarak bundan başlar maalesef. O yüzden özellikle bir moderatörün kontrolü ve gözetiminde olmalı özel görüşme bence. Ama mesela ikinci el alışverişte ben numaramı yazmam açık şekilde. Fakat pazarlık yapayım desen iki kişi haricinde bir sürü insan dahil oluyor konuya ve moderatör gelip ceza yağdırıyor yazanlara:)

Genel sohbet adı altında çok çabuk suistimal edilebiliyor mesaj kanalları. Discord'da bir ara tatsız olaylar yaşanmıştı, bu senenin başında bir daha yaşadık. Moderasyon olarak işi gücü bırakıp Discord sunucularını dahi denetledik, hatta en sonunda bana edilen küfürlerle karşılaşmıştım.

Uzun lafın kısası, denetimin sekteye uğrayacağı ya da zorlaşacağı her alan bir gün suistimal edilir. Ya üyeler ceza yediğinde tartışma çıkar ya da başka üyelerle zıtlaştıklarında.

PM yoluyla 2. el alışveriş bilgilerini gönderecek kişilerde, Steam, Discord ya da E-Posta yollarını tercih edebilir.

Önerileri taktıklarını sanmıyorum. Ümitsiz bir konu daha.

Takmıyorlarsa bu konular nasıl onaylanıyor sence? Moderatör ilk mesajı yazan olmuş konuya. Technopat Yönetimi'ndesiniz sanırım, böyle kesin konuştuğunuza göre. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı