[Öneri] Kod istemek yasak olmalı

Ödev kodlarını istemek yasaklanmalı mı?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

453476

Megapat
Makaleler
1
Öncelikle merhaba.

Son zamanlarda forumda, bu konuya dair çok konu görüyorum. Adam geliyor, direkt üyelik açıp, yapılacak ödevin resmini atıp kaçıyor. Ne deneme var, ne emek var, ne çaba. Direkt kodu bizden istiyor. Ben bu tarz konuların onaylanmamasını rica ediyorum.

Tabii, minik kodlar isterse ona bir şey demem. Mesela textBox yazı yazılması nasıl engellenir? gibi. Ama direkt ödevini atanların konusunun reddedilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben kendi adıma konuşayım, hazır cevap bekleyenlerin konusunu cevaplamıyorum. Sizler de cevaplamayabilirsiniz.

Ülkede eğitim sistemi belli. Öğrenmeye değil, puana dayalı bir düzen içerisinde ve üstüne zaman ile yarışılan sınav/ödev döneminde hiç bir öğrenciyi suçlayamam.
Onlarda çölde kalmış bir insan gibi hayatta kalmaya çalışıyorlar. Sen yardım etmek istemiyorsan cevap atmazsın, fakat cevap atacak olanlara da karışamazsın.

Ben öğrenciyi değil, bu çürümüş düzeni eleştiririm.

Balığı vermediğimiz sürece sıkıntı yok.

Onlarda çölde kalmış bir insan gibi hayatta kalmaya çalışıyorlar. Sen yardım etmek istemiyorsan cevap atmazsın, fakat cevap atacak olanlara da karışamazsın.
Usta sistemle alakası var evet ama bu ödevleri yapabilmeleri için okullarda eğitim yok mu? Adam gelmiş, basit, birkaç if ile yapılabilecek ödevi buraya soruyor. Bu if blokları okulda öğretilmedi mi? Öğretildi.

Fikrine saygı duyuyorum, eyvallah.

if deger = 1

print tebrikler

Gibi şeyleri sormuyorlardır umarım.

@453476 @333365

Mevzu kodun öğretilmesi değil bence. Öğrenme bilincinin aşılanmaması.
Yoksa okullarda öğretmenler yıllarca İngilizce anlatmıyorlar mı? Ee sonuç olarak kim ne kadar İngilizce biliyor memlekette?

Önemli olan öğrenme bilincini öğretmek, puana dayalı sistemde at yarıştırırsan eğer öğrenciler de her yol serbest diye bu yönteme başvurur.

Sana katılıyorum. Zaten eğitimin çok az kısmı okullarda olur. Kalanı ise -hele bu teknolojide- bireysel olarak devam eder. İdeali; okulda öğretmenin ıf kodunun ne iş yaptığını anlatmasıdır. Hatta bunu analoji yaparak ve sınıfta tartışarak anlatması en iyisidir. If döngüsünü ne amaçla nerede kullanacağını bilen bir öğrenci, YouTube üzerinden somut kodları öğrenir ve gerekeni yapar.

Ama sen okulda slayttan kodları öğretir de mantığını anlatmaz isen, çocuk sadece onun sınıfı geçmek için bir kod, bir şifre olduğunu düşünerek orada kaybolur. Bu kimsenin de internette çabalayarak sonuca ulaşmasını beklemem.

Yani sistem çürümüş, herkes vampir olmuş bla bla bunlar yeni şeyler değil de öğrencinin işi de öğrenmek ama dünya tarihinde hiç bu kadar öğrenmeye kapalı olduğu da olmamıştır. Kitap okumaya üşenen, ders çalışmaya üşenen ama biri yerine yapınca olur diyen enteresan bir şey oldu öğrenci dediğimiz varlık. Halbuki öğrenci dediğimiz varlık dünyanın en büyük varlığıdır çünkü öğrenecek şeyleri vardır. Sabahattin Ali'nin bir sözüyle izah etmek gerekirse: "İçimizde şeytan yok. İçimizde aciz var... Tembellik var... İradesizlik, bilgisizlik ve bunların hepsinden daha korkunç bir şey: hakikatleri görmekten kaçmak itiyadı var..."

@Re Malaka, bu sistem evet. Tembelliğe alıştırıyor, bu sistemde bile lisede sınıfta kalan var. Ancak bazı kişiler direkt burayı ödev yeri olarak görüyor, kendisi hiç çaba sarf etmeden direkt buraya atıyor. Dolayısıyla öğrencinin kendisinde de çaba yok, sonra onu öğrenemiyor ve bir süre sonra bazı yerlerde afallayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…