Önlisans ek madde 1 ile yatay geçiş nasıl yapılır?

Straain0

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, muhtemelen daha önce hiç duymadığınız bir konu olacak ama umarım aramızdan birinin konu hakkında bilgisi vardır. Şimdi ön lisans öğrencisiyim ve ek madde -1'e dayanarak yatay geçiş yapmak istiyorum. YÖK'ün bu konu hakkında ki yönetmeliğini incelediğimde madde 12'de yazan şey şu:

12. ön lisans programlarında ise ilgili yılda sınavsız geçiş ile kontenjanın dolması halinde sadece sınavsız geçiş önceliklerinin dikkate alınmasına, kontenjanın sınavsız geçiş ile dolmayarak ÖSYS/YKS puanı ile de öğrenci alınması durumunda sınavsız geçiş ile şartları sağlayan öğrencilere öncelik verilmek üzere diğer adayların da ilgili ÖSYS/YKS puanına bakılarak sıralanmasına,

Maddede sınavsız geçişten bahsediyor ancak, sınavsız geçiş 2017 tarihinde kaldırıldı. Bu durumda sorun yaşamadan geçiş yapılabilir mi?
Konuyu takipteyim cevaplamak için sormanız gereken soru varsa cevaplayabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek madde 1 de şu anki okuduğun üniversitene girdiğin yıldaki puanını kullanarak geçiş yapacaksın. Tek koşul o yılki puanın geçmek istediğin programın puanına eşit ya da yüksek olmalı.

Ek madde 1 de şu anki okuduğun üniversitene girdiğin yıldaki puanını kullanarak geçiş yapacaksın. Tek koşul o yılki puanın geçmek istediğin programın puanına eşit ya da yüksek olmalı.

Merhaba bende ön lisans öğrencisiyim uzattım 2.yılın son döneminde işte 4 yıllık bölüme MYP ile geçiş yapabiliyorum değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı