Önlisans KPSS'den başvuru yapıp atanılabilir mi?

nikolatelha

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bu sene AÖF Bilgisayar Programcılığı okuyacağım. 2026'da yapılacak sınava girsem mezun olduğum sene belli bir süresi var mı? Bu senenin puanıyla atanabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: Mezun olabilecek durumda olanlar sınava girebilir.
Arkadaşlar ben bu sene AÖF bilgisayar programcılığı okuyacağım. 2026'da yapılacak sınava girsem mezun olduğum sene belli bir süresi var mı? Bu senenin puanıyla atanabiliyor muyum?

Kazandığın puanı 2 sene kullanabiliyorsun fakat ön lisanstan mezun olmadan ön lisans KPSS sınavına giremiyorsun diye biliyorum. Ortaöğretim KPSS'sine girersen de önlisansla alakasız bir tercih yaparsın anca, 2 sene sonra KPSS önlisansa girip yükseltme veya farklı bölüme aktarım yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 sene puanı kullanabilirsin yani atanabilirsin, sorun yok sınava girmende.

Kpss kısmı ise çalışmana bağlı en son alımlarda ardahan mı ığdır mı ne bi üniversiteye 86 puanla alım olmuş onun harici 89-99 puan arası alımlar ve baya az.
Çok çalışman lazım.

Bir tüyo daha vereyim üniversitelerin proglamlama dilleri kursları oluyor bunlara katıl, bazı yerlerde programcı alımlarında ek şart olarak 2 programlama dili bildiğini belgemelemek gibi şart koşabiliyorlar o yüzden 2 adet sertifikan olsun. Özelleri muhtemelen kabul etmezler devlet üniversitelerinden al mesela boğaziçi üni' nin var hemde online (sertifikada uzakdan vs. yazmıyordu en son aldığımda) e devletten barkotlada sorgulanabiliyor ama paralılar tabi.

Edit: Bilişim kısmında genelde alımlar mühendislikler + tecrübe oluyor yani adamlar 5000 kişinin aktif kullandığı projelerde görev alması gibi çok kısıtlayıcı şartlar koyabiliyorlar. Programcılık dışında memur, VHKİ ve bilgisayar işletmenliği gibi kadrolara başvurmayı düşünüyorsan halk eğitimlerden "Bilgisayar İşletmenliği(operatörlüğü)" kursu ve " Bilgisayar Destekli Muhasebe" kursu almaya bak bunlarda bazen ekstra şart olarak koşulabiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…