ÖSYM ikinci sınavda da ek puan verir mi?

Anunswin

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
2.117
Çözümler
5
Arkadaşlar ben bilişim teknolojileri öğrencisiyim son sınıf, üniversite sınavına gireceğim ama ondan önce bir sorum var. Ben başta İngilizce hazırlık okumak için Hacettepe'den Türkoloji tutturmaya çalışacağım. İngilizce hazırlığım bittikten sonra da tekrardan üniversite sınavına girip bilgisayar mühendisliği bölümü tutturmaya çalışacağım. Şimdi ben başta Türkoloji'ye girersem hazırlık için, sonradan çıkıp mühendisliğe girmeye çalışsam, ikinci sınavda da ek puan eklenir mi?
 
Merhabalar,
Öncelikle alanınla alakalı iki yıllık bölüm tercih edersen sana ek puan getiriyor. Sonrası için OBP puanının yarıya düşme olayını şu şekilde anlatabilirim:
2020 senesinde tercih yaptın ve yerleştin. Sonrasında da 2021 senesinde tekrar sınava girmek istedin, ceza niteliğinde OBP puanın yarıya düşüyor. Örneğin, 40 puan alacaksan alacağın puan 20'ye düşüyor. Bu ceza sadece 1 senelik geçerli. 2022 sınavında OBP puanın yarıya düşmez.
Onun dışında bazı bilgisayar mühendisliği bölümlerinin hazırlığı olabiliyor. Benim tavsiyem hazırlığı olan bir bilgisayar mühendisliği bölümü tutturman olur.
@Anunswin, konuya geri dönüş yapar mısın?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı