ÖTV indirimi bilgisayar fiyatlarını indirir mi?

Her geçen gün kur ve enflasyon yükseldiği için gelecek ay, bu ay satın alacağınız cihazı indirimli olarak satın almış olacaksınız. Sanılanın aksine vergi indirimi devasa bir fark yaratmayacak ki basit bir seçim malzemesinden başka bir şey değil.
 
Son düzenleme:
Ucuzlayacağını düşünüyorum. Yalnız macbooklar'da mevcut dolar kuru ile birlikte apple kar marjından 842 tl kısarak satış yapıyor. Öğrenci indirimi ile birlikte 2842 tl kar marjından feragat ediyor. Genellikle firmalar vermiş olduğum örnekte de gözüktüğü gibi ürünlerini en makul fiyat ile satmaya çalışır. Teknik olarak talep fiyat arttırır ama Türkiye'de fiyatlar talepten ziyade vergi ve dolar kuru gibi etmenler nedeniyle artıyor.

Bence inmez, hele Apple gibi aç gözlü şirketlerin ürünleri hiç girmez diye düşünüyorum.
Amerika mağazasından M2 işlemcili macbook air'ın fiyatını al dolar kuru ile çarp ardından da vergi ekle. Bunları yaptıktan sonra da aç gözlü diyebiliyorsan artık ben bir şey diyemem.
Buraya 'her ürünün fiyatı piyasa koşullarına göre belirlenir' yazmaktan sıkıldım artık.

Apple Türkiye'deki vatandaşların çoğunluğunun kendisinden ürün almasını ister. Bunu da mevcut maaliyetleri de göz önünde bulundurarak en makul fiyat ile yapmaya çalışır. Aslında ezbere konuşmazsak bilinçsizce yorum yapmayız öyle değil mi?

Edit: Yüksek ihtimalle Apple fiyatları sabit bırakacaktır. Şu an mevcut dolar kuruna göre M2 işlemcili bir Macbook Air 848 tl(Öğrenci indirimi ile 2848 TL) kar marjından kısılarak satış yapılıyor. Ötv indirimini, kur farkından dolayı yapacağı zamı dengelemek için kullanabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı