Özel bir zekaya sahip olabilir miyim?

@Kailselk çünkü beni daha ilkokul hocam farkedip velilerime belirtmisti. Derste düşünmekten dolayı beni dinlemiyor ama sorduğum her soruya doğru cevap veriyor vs demişti. Tabi ki çok sey söylemişti ama hatırlamıyorum şuan. Ortaokulda da aynısı oldu ve yine farkındaydım. Cidden özel bir zekaya sahip olsan çoktan haberdar olurdun. Eger ortalamanin ustu olsan bu foruma konu açmazsın çünkü forum ortalama bir forum ve senden daha az zeki insanlar bunu nasıl bilebilirler.
Bence özel zekalı olsan bunu da düşünebilirdin.
Hakaret için yazmadım buraya hiçbirşeyi, düşüncelerimi söyledim yanlış anlama.

Şimdi çıkıp sadece sizi test etmek için yazdım desem ne diyebilirsiniz peki? Bunu yalanlayabilir misiniz? Yazdıklarım gerçek olabilir ama hislerim/düşüncelerim böyle olmayabilir. Özel zekalı olmakla her şeyi düşünmek aynı değil. Kastettiğim şey çok üstün bir mantığımın olması değil. Farklı alanlarda birden, hatta zıt alanlarda birden kabiliyetlere sahip olmak.

Test icinse, Sırf bizi test etmek için böyle bir konu açmanın mantığı nedir ? Egerki öyle ise sizin çok bos bir insan oldugunuzu düşünürdüm. Her seyi dusunmek ile bunun ne alakası var anlattigim sey eger ciddenki ortalamanin ustu zeki isen, zeki insanın aklinda sürekli birseyler olur hicbir zaman kafani bombos tutamazsin. Ornegin Yatarken yıldızlara bakiyorsun yildizlarin supernovalara nasil donustugunu sorgularsin, karadeligin nasil oluştuğunu, isigi bile nasil cekebildigini. Anlattigim seyler cidden zeki olup surekli kafanın birseyler uretmesiyle alakali seyler. Insanlarin 5 saatte kavradigini sen 30 dakikada kavriyorsan zekisindir. Uyuyup derste kafani kaldirip tahtada yazanlari okuyup konuyu ogreniyorsan zekisindir.
Derslerle zekanin hiçbir alakasi yok diyemem ama cok az alakasi var. Mesela arkadaslarima da sorabilirsin ben yıl boyunca turkce derslerinin hicbirine katilmadim ve ona ragmen turkcem cok iyiydi cunku okuyunca anliyorsun. Muhakeme de bir zeka yetisi. Paragraf da zaten bir muhakeme yetisini gerektiriyor. Yaptığım o 2 yanlis da hic bakmadim ama muhtemelen dil bilgisidir cunku ezber olugu icin hic bakmadim bilmiyordum.

Burada yazdıklarımın hiçbiri ne kendimi övmek ne de seni yermek için. Deneyimleri merak ettigin icin aktardım yoksa bu konulara deginmem bile.
En basitinden bir örnek daha vermek istiyorum zeki insanlarin ben bilgisayar oyunlarinda da daha basarili olduğunu dusunuyorum. Cunku oyunu baska biri aylarca oynayıp mekanikleri oyunun mantigini ve oynayis stilini muhakeme etmeye calisirken sen coktan cozmus oluyorsun. Tabi ki bu dedigim FPS turu yani cogunlukla reflekslere dayali oyunlarda %100 geçerli degil ama onlarda bile 1-0 baslayabilirsin.

Umarim yazdiklarimin az da olsa faydası olmustur, benim sana yegane tavsiyem insanlara kulak asmaman ve kendi seviyeni doğru belirlemendir. Bunu soyle somutlastiriyim sen zengin olmak istiyorsan gunde 100 lira kazananin tavsiyeleri senin icin hicbirsey ifade etmemeli, ama gunde rolls royce parası kazanan birini dinlemelisin.

Bir de bunu kanıtlayamam ama zeki insanlar genelde tembel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…