Özel bir zekaya sahip olabilir miyim?

Ben kisisel dusuncem olarak senin bir ustun/ozel zekaya sahip olduğunu hic sanmiyorum. Eger oyle olsaydı %99 bu konuyu acmis olmazdın. Ben asırı derecede üstün zekalı degilim, ama şunu rahatça söyleyebilirim ortalamanın 2 3 "tık" uzerindeyim. Zaten oyleysen anlayıp, seviyeni ogrenmek icin buraya degil de isin ehli bir yere gidiyorsun.
Tabi ki zeki olabilirsin ama ustun veya ozel denilecek kadar oldugunu sanmiyorum.
 
Türkçede çoğu zaman 32-33 netin üstünde yapıyorum ve fen derslerini de ortalamanın üstünde yapıyorum denemelerde (işte 16-17 net falan)
Bunlar zaten iyi hedefi olan bir insanın yapması gereken minimum netler. Bence çevrende zeki insan olmadığından böyle düşünüyorsun. Ben de bir aralar benzer durumdaydım ama çok kaptırma kendini böyle düşüncelere.
 
Rica ederim. Başarılar :) Zaman bulursan arada bir forumumuza gel, hocandan "turlama taktiği" ve diğer hileleri öğrendikçe bizimle blog yazısı olarak da paylaşırsın, vaktin varsa tabii. Bilginizden yararlanmak isterim :)
Turlama teknigini bize de cok anlattilar 1 kere bile yaptigimi pek hatirlamiyorum acikcasi ben sıkılıp geometri cok kolay olduğu icin bazen geometri cozup oyle geri dondugumde geri kalan yapamadigim tum matlari isaretliyordum bu da bi turlama sayilir. Gercek turlama ise ilk turda yuvarlak koyup geciyorsunuz. Ikinci turda o yuvarlaklara donuyorsunuz ucuncude ise biseyler vardi da hatirlamiyorum. Pek ise yarayan birsey degil ama merak ettiyseniz arastirabilirsiniz tabii ki.
 
Derslerinizin iyi olması ortalamadan yüksek bir zekaya sahip olduğunuzu gösterir tabii. "Zeka, derslerle ölçülemez" diyenler kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar, matematik ve paragraf çözebilme öyle kolay bir şey değil. Ama özel bir zekaya filan sahip olduğunuzu düşünmüyorum, ki olsa bile bunu kesin olarak bilemeyiz. Ayrıca bu konuyu kendinizi övmek için açmadığınızı söylüyorsunuz ama bu yanlış, herkes egosunu tatmin etmek ister.
 
Derslerinizin iyi olması ortalamadan yüksek bir zekaya sahip olduğunuzu gösterir tabii. "Zeka, derslerle ölçülemez" diyenler kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar, matematik ve paragraf çözebilme öyle kolay bir şey değil.

Hayatımda daha saçma düşünen birini görmemiştim. Sağol.
 
Hayatımda daha saçma düşünen birini görmemiştim. Sağol.
Herkesin kendi alanı vardır. Sanayi işini ustaya, geometri işini öğrenciye bırakın. Konudaki 15 yaşındaki öğrenci kardeşimizi konu açtığı için yargılamayın veya dünya geometri ve bilimden ibaret değil diye yanıltmayın. Sizin hayat tercihleriniz size test soruları çözdürmeden bir yaşam sunuyor olabilir, bir başkası o sorunların üstesinden gelerek yeni buluşlar çıkartıyor. Hiçbir kategori hafife alınmamalıdır.
 
Güzel yazmışsın
Herkesin kendi alanı vardır. Sanayi işini ustaya, geometri işini öğrenciye bırakın. Konudaki 15 yaşındaki öğrenci kardeşimizi konu açtığı için yargılamayın veya dünya geometri ve bilimden ibaret değil diye yanıltmayın. Sizin hayat tercihleriniz size test soruları çözdürmeden bir yaşam sunuyor olabilir, bir başkası o sorunların üstesinden gelerek yeni buluşlar çıkartıyor. Hiçbir kategori hafife alınmamalıdır.
Dayı ne anlatıyon.
 
Öncelikle internette buna dair herhangi bir teori ya da bilimsel bir metin bulamadığım için burada açtım ve kendimi övmek gibi bir niyetim hiç yok. Sadece konu hakkında bilginiz var mı, kendiniz böyle bir durum yaşadınız mı/karşılaştınız mı diye sormak istiyorum. Ben özel bir zekaya sahip olduğumu düşünüyorum bunu birkaç kişi de söylemişti bana. Hem mantığım kuvvetli, hem de iletişim becerilerim kuvvetli yani kelimeleri etkili kullanabiliyorum sanırım. Türkçede çoğu zaman 32-33 netin üstünde yapıyorum ve fen derslerini de ortalamanın üstünde yapıyorum denemelerde (işte 16-17 net falan) ayrıca ne kadar yardımcı olur bilmem ama INTP (mantıkçı) kişilik tipinde olduğumu öğrenmiştim birkaç gün önce. Gerçekten böyle bir durum var mı? Bir insan hem sosyal bilimlerde hem de pozitif bilimlerde başarılı olabilir mi?
Ömründe 1 saat ders çalışmayıp ilk 1000' e giren gördüm ben. Net sayıları bir anlam ifade etmez.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı