Özel ders alınan kişi parayı önden aldı

denizyıldızı

Decapat
Yardım edin! Babamın alışveriş yaptığı biri varmış onun oğlu özel ders veriyormuş 4 yıl falan. Babam tutturdu ondan ders al diye aylık 7 bin 15, 16 saatmış neymiş 1 ayda bir öğrencisini çok iyi yapmış 5 ayda TYT biter gibi şeyler söylüyor dedi. Bende istemediğim halde gittim ve babama ilk ders sonrası 7 bin para verilecek sonradan vermiyorlar parayı demiş. Ya babamı tanıyorsun ve böyle saçmalık mı olur? Neyse ilk derse gittim adam önüme test koymuş hiçbir şey yok beni test ediyormuş bende dedimki hocam nasıl ilerliycez ne yapacağız diye soruyorum hakkım sormak ne yaparız ne ederiz cevap vermiyor. Konu anlatacak mısın yazacak mısın deftere diyorum, yok bu konu anlatılmaz ( temel kavramlar konu) soru çözülür diyor sonraki derslerin konusunu deftere yazarım diyor. Neyse çözdüğümüz sayfayı verdi arkayı yap dedi. Diğer gün gittim bana diyor ki ben sana mutlak değer anlatmadım mı yok diyorum yalan söyleme diyor sonra tamam dedi anlattı ama o kadar berbat ki istemeyerek dinliyorum. Bu sefer konu anlatımlı kitapta ne yazıyorsa onu söylüyor ağzından geveleyip ne anladım anlatmayacaksan okuyor geçiyor detaylı bir şey yok. Diyorum ki detay istiyorum temel yok bende soruda bunlar çıkmaz diyor. Soruyu nasıl çözeceğim acaba? Bu sefer de çözemedim soruyu o da baktı ve çözemedi ben bununla uğraşacağım çözemedim diyor ve 20 dk çözmeye çalıştı sende şu soruyu çöz diyor ikimiz oturduk o çözmeye çalışıyor benimle. İlk defa böyle rezillik gördüm ikimizi de öğrenci gibi hissettim çözemiyorsan neye duruyorsun? Ve diyor ki üniversitesde hoca anlatırdı ya bu ne diyor derdim sonra masaya oturdum kendi kendime çözdüm ve bu böyleymiş şu söylemiş dedim ve öylece öğrendim diyor ve bana söylüyor. Ben gelmiyeyim sana o zaman. Bir de hastaydı burnu kıpkırmızı olmuş ve diyor ki iyileştim ben hasta olsaydı benim hanım hamile o olurdu sonra eve geldim bende hastalandım. Ne yapacağım? Babama utanmadan demiş ki beni sorguluyor kafası başka şeylere çalışıyor. Tabii sorgulayacağım babamı kandırmış ben ne dersem onu yapsın karışmasın diyor. Ya keşke bir ses kaydı alaydım inanmıyor ve istemiyorum gitmek bir de utanmadan senden daha kötüleri var kaça gidiyor dedim 8 diyor lan ben mezunum iyi misin? Ve ücretimi geri almak istiyorum hiçbir hocanın önden para aldığını görmedim dersini bitirir ya haftalık alır ya da aylık resmen adam kandırıyor. Bilmiş gibi konuşuyor ve soruyu evde çözerim sen neyime duruyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özet hali:

Bir öğrenci, tanıdık aracılığıyla bir özel derse yönlendirilmiş. Bu tanıdığın babası, ders veren kişinin çok iyi olduğunu, öğrencilerini kısa sürede TYT’ye hazırladığını söyleyerek öğrenciyi ikna etmiş ve aylık 7.000 TL’yi peşin ödemiş.
Ancak dersler başladığında öğretmen beklenenden çok farklı davranmış:
  • İlk derste sadece test verip öğrenciyi “denemiş”, açıklama yapmamış.
  • “Bu konu anlatılmaz, soru çözülür” diyerek temel konuları bile geçiştirmiş.
  • Soru çözerken kendisi bile bazı soruları çözememiş, öğrenciyle birlikte uğraşmış.
  • Öğrencinin sorduğu sorulara ters cevaplar vermiş, hatta bir noktada “yalan söylüyorsun” diyerek suçlamış.
  • Ders anlatımı yüzeysel, ilgisiz ve özensiz olmuş.
  • Üstelik hastayken derse gelmiş, anlamsız kişisel konuşmalar yapmış.
Sonuçta öğrenci ne öğrenebilmiş ne de hocadan memnun kalmış.
Öğretmen, öğrenciyi “beni sorguluyor, kafası başka yerde” diyerek babasına kötülemiş.
Şimdi öğrenci gitmek istemiyor ve ücretin geri alınmasını istiyor; çünkü ders verilmeden, peşin para alınarak kandırıldığını düşünüyor.

---

Probleme gelirsek babanızı derse davet edin veya sadece babanıza dinletmek için ses kaydı alın bakalım o zaman ne olacak. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı