Özel ders vs dershane

Slant

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 11. sınıf öğrencisiyim halihazırda matematikten özel ders alıyorum. Yakın zamanda fizik içinde özel ders almaya başlayacaktım ama fizik dersinin ortalama maliyeti bana 60 bin TL olacak. Dershane kayıt fiyatı ise 70 bin TL. 10 bin daha fazla verip diğer dersleride geliştirmeyi daha mantıklı buldum sizce hem matematik hem fizikten özel ders almak mı yoksa sadece matematik özel dersi alıp dershaneye mi gitmek daha mantıklı?

Hocalarının iyi olduğunu bildiğiniz bir dershaneye gitmek çok daha ekonomik olacaktır, fakat ucuz diye kendine faydası olmayan hocaların olduğu bir dershaneye giderseniz 70k çöpe atmış olursunuz. Dershaneye kayıt olmadan önce devamlılık zorunluluğu var mı diye sormanızı tavsiye ederim, bizim dershanede sadece matematik derslerini dinlemek için gelenler oluyordu ve büyük ihtimalle özel ders ücretinden çok daha ucuza gelmiştir.

Merhaba 11. sınıf öğrencisiyim halihazırda matematikten özel ders alıyorum. Yakın zamanda fizik içinde özel ders almaya başlayacaktım ama fizik dersinin ortalama maliyeti bana 60 bin TL olacak. Dershane kayıt fiyatı ise 70 bin TL. 10 bin daha fazla verip diğer dersleride geliştirmeyi daha mantıklı buldum sizce hem matematik hem fizikten özel ders almak mı yoksa sadece matematik özel dersi alıp dershaneye mi gitmek daha mantıklı?

Dershane ortamına kendimi kaptırıp derslerimi boşlamam diyorsan dershane.

Özel dersle dershane aynı şey değil, bence okulda da dinlenebilecek dersler için dershaneye gitmektense özel ders görmek daha mantıklı. Özel derslerde öğretmen doğrudan sadece tek kişiyle ilgilendiği için çok verimli oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı