Özel fen lisesinde 9 saat ders normal mi?

Anadolu lisesinde okuyorum. 11.sınıfım. Günde 8 ders ve her ders 40 dakika.

Şu an çoğu özel okul ve dershaneler geometriyi ayrı ders olarak veriyor.

Bunlardan niye şikayet duyuyorsun anlamadım?

Çünkü çok yorucu. Haftada 45 saat. Sabah 9.00'dan akşam 17.00'e kadar okuldayız. Üstelik diğer okullarda 8 saatse neden fazladan yorulalım ki.

Şu an çoğu özel okul ve dershaneler geometriyi ayrı ders olarak veriyor.

Evet biliyorum ve bence mantıksız mesela bir düşün Türkiye'nin en iyi fen lisesi Ankara fen veya Galatasaray lisesi. Bunlar devlet okulları bunlar 8 saat görüyor günde ve geometri ayrı değil ve çok başarılılar demek ki olay ayırmakta değil.

Anadolu lisesinde okuyorum. 11.sınıfım. Günde 8 ders ve her ders 40 dakika.
Bizde de 40 dakika ama 9 ders.Normali dediğin gibi.

Meslek lisesindeyim pazartesi ve salı günü 8 saat ders kalan 3 gün 9 saat ders işliyoruz.

Arkadaşlar dediğim gibi bilgisi olan yazsın.Bu durum MEB yönetmeliğine aykırı bir durum mudur?
Sistemde 8 saat olarak gözüküyordur, e-okuldan bak programa büyük ihtimal normal programından farklıdır. 1 Saati de etüt olarak değerlendirirler, şikâyet etseniz bir şey çıkmaz. Birde bu kadar zorlanıyorsanız açık liseye geçin rahatlayın.

Evet öyle.E-okul da 8 saat ve ders programı baştan aşağı yanlış.

@PowerfulMan Geometri'nin ayrı bir derste olması bence güzel ki Geometri olmadan Matematik de olmaz.

Hocam ben özel okuldan önce devlet lisesine gittim. Orada aynı şekilde 9 saat ders oluyordu 1 günde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…