Şu an çoğu özel okul ve dershaneler geometriyi ayrı ders olarak veriyor.Ayrıca geometri olmasını açıkçası mantıklı bulmuyorum çünkü çalışılacak ders sayısı artıyor hem de gereken önem verilemiyor. Koskoca Türkiye cumhuriyeti devleti matematik ve geometri birleştirmeyi akıl ediyor, 1 tane okul mu ayırıyor bu mantığı anlamadım. Bu arada bu yönetmelik ya da bir kanuna aykırı bir durum mudur CİMER'e falan yazmayı düşündüm.
Bunlardan niye şikayet duyuyorsun anlamadım?
Şu an çoğu özel okul ve dershaneler geometriyi ayrı ders olarak veriyor.
Bizde de 40 dakika ama 9 ders.Normali dediğin gibi.Anadolu lisesinde okuyorum. 11.sınıfım. Günde 8 ders ve her ders 40 dakika.
Sistemde 8 saat olarak gözüküyordur, e-okuldan bak programa büyük ihtimal normal programından farklıdır. 1 Saati de etüt olarak değerlendirirler, şikâyet etseniz bir şey çıkmaz. Birde bu kadar zorlanıyorsanız açık liseye geçin rahatlayın.Arkadaşlar dediğim gibi bilgisi olan yazsın.Bu durum MEB yönetmeliğine aykırı bir durum mudur?
Evet öyle.E-okul da 8 saat ve ders programı baştan aşağı yanlış.Sistemde 8 saat olarak gözüküyordur, e-okuldan bak programa büyük ihtimal normal programından farklıdır. 1 Saati de etüt olarak değerlendirirler, şikâyet etseniz bir şey çıkmaz. Birde bu kadar zorlanıyorsanız açık liseye geçin rahatlayın.
Hocam ben özel okuldan önce devlet lisesine gittim. Orada aynı şekilde 9 saat ders oluyordu 1 günde.Günlük 9 saate denk geliyor da benim merak ettiğim özel okullar da MEB müfredatına uymak zorundadır ve devlet okullarıyla ders saati aynı olur. Örneğin, bir devlet okulunda Matematik haftalık 6 saat gösteriliyorsa özel okulda da 6 saat gösterilir. Günlük nasıl 9 saat ders gördüğünüzü de anlayabilmiş değilim.
Hocam ben özel okuldan önce devlet lisesine gittim. Orada aynı şekilde 9 saat ders oluyordu 1 günde.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.