ghostface1
Decapat
Daha fazla
@Elyonix şahsen bu okulda kalmanızı ruh sağlığınız için önermem sadece politik olarak değil genel anlamda okulun eğitim ortamı sağlıklı değil politik anlamda konuşmuyorum kadro bu kadar taraflı ve ayrımcıysa orası bir eğitimhane olmaktan çıkmış demektir. Bende lisem için konuşmam gerekirse politik fikirleri olan öğretmenlerin olduğu okulda okudum küçük/orta ölçekli bir ilçeydeydi (en azından son seneme kadar oradaydım) bu fikirleri de belirtmekten hiç çekinmezlerdi hatta bizim fikirlerimiz konusunda da kendi fikirlerini kendilerine saklamaktan uzaklardı katıldıklarında göğe çıkarmaktan katılmadıklarında gömmekten hiç geri kalmazlardı (iyi ki de öyleydiler), yatılı kalıyordum ancak benimle en zıt olan öğretmenimle bile merhaba merhaba bir şekilde konuşuyordum kaç yıl oldu bayramdan seyrana bile olsa halen daha iletişimlerim devam ediyor tabii ki bunun için zorbalamaya ve taraflı olmaya çalışan öğretmenler oluyordu ama diğer meslektaşları buna izin vermiyordu sanırım kadrolu değillerdi sağ olsunlar idare de bu kişileri okulda tutmuyorlardı (o okuldaki müdürüm koyu AKP'liydi adamın her şeyiyle zıttık ama bu konuda kendisine bir defa oldu zaten ihtiyacımız oldu yine böyle bir skandalda ve olduğunda herkesten önce öne çıkıp engel olmuştu. Resmi olarak üstünü kapamışlardı belki ama kibarca o öğretmenin başka bir yere nakil gitmesini sağlamıştı diyeyim). Bunu anlatmamın sebebi politik fikirler eğitimde yanlış ama hayatımızın her alanına girdiği gibi okullara da siyaset giriyor ve bunun dengesi de mümkün bu kadar kişileri tutmanın anlamı yok.
Ailenizle okuldaki birçok yanlış şeyi konuşabilirsiniz en nihayetinde sizin aileniz onlar, okul full AKP'li dolu diyemeyebilirsiniz ancak politik konuşuyorlar politik davranan öğrencilere daha çok yatırım yapıyorlar, öğrenci ve öğretmenlerin akademik anlamda dertleri yok sadece zorunlu saat dolduruyorlar bu ortamda verim alamıyorum nakil almak istiyorum arkadaş ortamım kötü etkiliyor vs diyerek bence konuşmayı deneyebilirsiniz.
Kendi başına yaparsa ana baba usulü bir dayak yeme garantisi verebilirim ailelerimiz ortada yani mümkün değil o iş konu sahibinin demesine gerek yok.
Hocam o manada gizli demek istememiştim nakil açılıp açılmama zamanları var o yüzden demiştim. Yazdıklarınızada tamamen katılıyorum.