Özel okul nedir?

Lord_Gamer34

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben 15 yaşındayım, 2 seneden beri meslek lisesinde okuyorum. 10. sınıfım.

Bu aralar gerçekten hayattan soğumaya başladım. Gerek iş hayatı, gerek sosyal hayat, gerek kişisel hayat. Pişmanım meslek lisesinde olduğuma.

Aileme ben nakil olmak istiyorum diyorum fakat meslek lisesini bitireceksin diyorlar. Öldürecek gibi üzerime geliyorlar. Annem babam ayrı. Annemde kalıyorum. Travmalar ve olumsuz şeylerle büyümüş biriyim.

Gerçekten artık sabrım tükendi. İş yerimde sıkıntı yaşayıp duruyorum. 2. yerimdeyim. 1. iş yeri zaten MESEM'den tamamen soğuttu beni. Okul ortamı zaten berbat.

Ben yazılıma ilgisi olan biriyim. Oyun oynamayı ve bir şey oluşturmaya meraklı biriyim. Sanata, müziğe ve spora olan ilgim ve yeteneğim tartışılmaz. Psikoloji konusunda kendimi düşünceli ve başarılı buluyorum. Biraz asosyal biriyim.

Derslere gelirsek, derslerden matematik ile aram fazla yok açıkçası. Sadece temel matematik biliyorum. Ama gerekirse hepsine kafa yorarım. Bugüne kadar sınıfta kalmadım ve çoğunu taktir ile geçtim.

Bir de özel okul nedir? Ve ne yapmam gerekiyor. Artık mutlu olmak istiyorum. Cevaplarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum. Saygılar sayın Technopat yetkilileri, saygılar sayın Technopat üyeleri.

Özel lisenin sana katacağı tek şey yüksek OBP puanı olur, özel liseden özel liseye durum değişir ama önemli bir kısmına giden kitle zengin şımarık tipler, bizzat ortamı görmüş ve başka okuldan insanlar ile konuştuğumda durum böyle, imkanın varsa aklında olan okula gidip öğretmenleri ve ortamı gör, kendilerini her zaman ballandıra ballandıra anlatırlar ama pek inanma derim.

He tabiki düzgün tiplerin olduğu yerler var, ama bunu tahmin ederek bilemeyiz, varsa aklında özel lise gidip konuşun, hatta ortamı hocaları görmek için deneme amaçlı 1 gün gidebilirsin, çoğu lise cidden böyle amacınız varsa izin veriyor.

Özel okul bu sorunlarının çözümü değil tek artısı sözlülerinin yüksek olması. Niyetin okumaksa geçilebilir OBP puandan dolayı bayağı bir kişiyi geçersin YKS de.

Anlattıklarına bakarsak özel okulun alakasını pek anlamadım ama tavsiyem kendini bir konuda geliştirip bunun üzerine odaklanmalısın. Ayrıca özel okula geçersen ailen daha fazla baskı yapacaktır. Öncelikle kendini ailene açıklaman lazım isteklerini, amacını vs. sonra aklındakileri uygulayabilirsin.

Özel okul bu sorunlarının çözümü değil tek artısı sözlülerinin yüksek olması. Niyetin okumaksa geçilebilir OBP puandan dolayı bayağı bir kişiyi geçersin YKS de.

Anlattıklarına bakarsak özel okulun alakasını pek anlamadım ama tavsiyem kendini bir konuda geliştirip bunun üzerine odaklanmalısın. Ayrıca özel okula geçersen ailen daha fazla baskı yapacaktır. Öncelikle kendini ailene açıklaman lazım isteklerini, amacını vs. sonra aklındakileri uygulayabilirsin.
Yks girmeyi düşünüyorum. Özel okulun amacı nedir? Bana bir meslek kazandırır mi ve ne dersleri görürüm? Konuda dediğim gibi sanat, müzik, yazılım, spor, psikoloji konularına hakimim. Hepsi ile şuan uğraşıyorum.

YKS girmeyi düşünüyorum. Özel okulun amacı nedir? Bana bir meslek kazandırır mi ve ne dersleri görürüm? Konuda dediğim gibi sanat, müzik, yazılım, spor, psikoloji konularına hakimim. Hepsi ile şu an uğraşıyorum.

Özel okulda ekstra bir ders görmüyorsun sadece dediğim gibi sözlülerin yüksek oluyor belki ders konusunda biraz daha iyi anlatım vardır okuldan okula değişir.

Yks girmeyi düşünüyorum. Özel okulun amacı nedir? Bana bir meslek kazandırır mi ve ne dersleri görürüm? Konuda dediğim gibi sanat, müzik, yazılım, spor, psikoloji konularına hakimim. Hepsi ile şuan uğraşıyorum.
Öncelikle yanlış anlama ama 15 yaşına kadar hiç özel okul diye birşey duymadın mı? Özel okulda normal okul gibi sadece diploma notunu yüksek veriyorlar.

Okuduğunuz lisenin önemi yok ki. Artık herkes lise mezunu, okuduğunuz lise size doğrudan iş buldurmayacak. 20-30 yıl öncesi olsa evet, bulabilirsiniz denirdi. O zamanlar, herkesin memur olduğu zamanlardı fakat devir değişti artık ve artık rakip fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı