Özel okulda derslerden ve okuldan zevk almamak

Güzel kardeşim benim daha yolun başındasın bu kadar kafana takıp üzülme. Çalışırsan başarırsın emin ol. Ailen seni özel okula yollayarak sana zihinsel bir yük vermiş olabilir ama senin iyiliğini düşünüyorlar inan bana. Çok fazla kafana takıp yorma kendini, dersini çalış olduğu kadar olur. Liseye geçtikten sonra her şey çok farklı olacak, daha düzenli bir çalışma programı ile çalışır halledersin. Kendine vakit ayır, gençliğini de yaşamayı unutma.

Güzel kardeşim benim daha yolun başındasın bu kadar kafana takıp üzülme. Çalışırsan başarırsın emin ol. Ailen seni özel okula yollayarak sana zihinsel bir yük vermiş olabilir ama senin iyiliğini düşünüyorlar inan bana. Çok fazla kafana takıp yorma kendini, dersini çalış olduğu kadar olur. Liseye geçtikten sonra her şey çok farklı olacak, daha düzenli bir çalışma programı ile çalışır halledersin. Kendine vakit ayır, gençliğini de yaşamayı unutma.

Çok teşekkür ederim abi sağ ol.

İlla okumak istiyorsanız çalışın ama bu devirde meslek lisesine gidip iş öğrenip kendi işinizi kurmak en mantıklısı gibi.

Fen lisesindeyim arada aklım kayıyor kendi işimi kurmaya mı çalışsam iş öğrenip diye.

Bu mesaja katılıyorum. Bende akademik planı olmayan biriyim o yüzden gidip meslek liseinde fotoğrafcılık bölümümü okudum bitirdim ilgilendiğimde bölümdü. Askere gittim fotoğrafcı olarak iş yaptım orada. Şu an 2 yıllık sallamasyon bölüm okuyup astsubaylıga girmeyi düşünüyorum olmazsa uzman çavuşluga gireceğim orada da fotoğrafcılıga girmeye çalışacağım. Yani meslek liseleri en doğrusu. Hatta sanayi için özel meslek liseleri var. Hem para kazanıyorsunuz hem okuyor hem iş ögreniyorsunuz mis gibi.

Dostum beni de ailem 1. Sınıftan 8e kadar özel okula yolladı. 8. Sınıfın bitmesine 3 ay kala okuldan atıldım. Devlet okuluna gittim. Özel okulda 450 puan alıyor ve 1. oluyordum. Devlet okulunda ise 485, 490 gibi puanlarla 15. filan olabiliyordum. Bu bana gerçekleri gösterdi. Derslerim çok yükseldi. Ayrıca çok acayip ama ortamı daha iyi geldi bana. Psikolojik olarak iyileştim. İlaç kullanıyordum, rahatsızdım. Aylardır süren tedavinin yapamadığını okul yaptı. 1 ay sonra iyileştim. Yani kardeşim kısacası moral sakın bozma. Hocalardan kaynaklı olabilir okul değişebilirsin.

Guzel bir meslek lisesi icin LGS'ye calis. Ayrica puanla olcum yapmak cok hatali. Netlerine bak sadece. Suan 320 geliyorsa ortalama calismayla guzel bir lise kazanilir. Daha cok vakit var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı