Özel okuldan devlet okuluna lisede geçiş

kromozom

Yoctopat
Öncelikle herkese merhaba. 14 yaşındayım ve bu sene liseye başladım. Açık olmak gerekirse daha önce hiç devlet okuluna gitmedim ve 8. sınıfa kadar her zaman özel okulda okudum. LGS'den 340 puan aldım ve adrese dayalı yerleştirme ile bir okula yerleştim. Bilmiyorum okul yüzünden mi böyle yoksa devlet okulu olduğu için mi ama 4 gündür çok zor zamanlar geçiriyorum. Belki özel okul beni naif birisi yapmıştır o yüzden devlet okuluna uyum sağlayamamış olabilirim. Herkes gruplaştı ve ben yalnız kaldım.

Zaten bir bakıyorum da garip garip tipler var. Özel okulda 15-16 kişilik bir sınıfımız vardı ve çoğu kişiyle ortak zevklerimiz vardı, aynı oyunları oynuyorduk, aynı uygulamalarda konuşuyorduk vs. özellikle 8. sınıf zamanı benjm için çok iyiydi. Fakat dediğim gibi bu sene ilk defa devlet okulunda okuyorum ve çok boştayım. Her gün gözlerim doluyor, bazı dersler ve zaman geçmek bilmiyor. Bu sınıfta ortak alanın olan kimseyi göremiyorum, oynadığım oyunları oynayan falan. Sizce bu kaygılarım ilerleyen zamanlarda geçer mi ve okula alışabilir miyim? Ya da bu sorun okuduğum lisenin puanının düşük olmasından mı yoksa devlet okulu olmasından mı kaynaklıdır? Veya düşüncelerinizi yazarsanız mutlu olurum. Çünkü gerçekten çok zor günler geçiriyorum.

Dostum kesinlikle rencide etmek istemiyorum ama ortak ilgileriniz olan, birlikte uygulamalardan konuştuğunuz, oyun oynadığınız arkadaşlarınızla takılarak 340 puan gibi kötü bir puan almışsınız hem de özel okulda okuyarak. Bunu demek istememin sebebi ailem beni özel okula yollasaydı ve ben o puanı alsaydım asıl o zaman gözlerim dolardı. Belki ama belki o arkadaş grubu sizin için zararlıydı ve şu an bulunduğunuz ortam sizin daha başarılı olmanıza sebep olacak. Özellikle şu an yeni liseye geçmiş, 11. sınıfa geçmiş arkadaşlar bir sürü başlık açıyor kimisi arkadaşının sınıfına geçmek için yardım istiyor kimisi sınıf arkadaşlarını küçümsüyor vb. vb. Konfor alanınızdan çıkın, hayatınızın her noktasında sizinle ortak zevklere sahip olacak, konuşabileceğiniz insanlarla dolu olmayacak bazen de günlerce, aylarca hatta belki yıllarca sizinle zıt insanlarla iletişimde kalmak zorunda kalacaksınız. Buna ne kadar erken alışırsanız o kadar iyi ve bence lise bunun için ideal zaman.

Devlet okulu ile özel okul arasında inanın hiçbir fark yok. Özel okullarda, devlet okullarına atanamamış öğretmenler var. Bu bile hiçbir fark olmadığının bariz bir göstergesi.

Devlet okulu ile özel okul arasında inanın hiçbir fark yok. Özel okullarda, devlet okullarına atanamamış öğretmenler var. Bu bile hiçbir fark olmadığının bariz bir göstergesi.
Evet bunu bir yerde okumuştum fakat benim için önemli olan daha çok ortam. Mesela özel okulda herkesin zevkleri bana benziyordu ama burda her insan türü var fakat mesele bu devlet okulunda o kişilerle daha yakın olabilir miyim?

Olursun hatta devlette daha iyi olursun iyi birisini bulursan. İnsanlara yakınlaşmaya çalış.

bu yaşadığın olayda bende aynısını yaşıyorum ama alışacağız mecburuz belki o guruplaşan arkadaşlar belki seni arana alırlar sıkma canını bende yanlızım lisede yeniyim bende ama arkadaşını iyi seçeceksin max 3 4 tane arkadaşlık edin gerisi kalsın sadece iyi arkadaş bulacaksın Allah Büyüktür.

Neden olmasın dostum? Özel okula gidenlerde, devlet okuluna gidenlerde bu vatanın çocuğu. Bakın bu bakış açısı çok tehlikelidir. Milleti birbirinden uzaklaştırır. Nefret duygusu aşılar. Onlarda senin gibi birer çocuk. Sadece aileleri özel okul gibi bir saçmalığa para vermemeyi tercih ediyor veya verecek maddi imkanları yok. İnsanlarla sohbet etmeye alışık, sosyal biri olarak yetiştiysen elbette yakın olabilirsin neden olamayasın?

Ben de devlet okulunda okuyup lisede özel okula geçmiştim. İlk birkaç ay pek rahat edememiştim ama ondan sonra alışmıştım. Sen de maksimum birkaç ay boyunca sıkılırsın en sonunda ortama uyum sağlarsın.

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Evet puanım düşük onun etkisinden de yaz tatilinde çok sıkıntılar yaşadım. Tabi ki her zaman ortak zevklere sahip olamayacağım fakat kendime yakın zevke sahip olan insanlar bulabilir miyim?

Belki senin sınıfından olmasa başka sınıftan olur ama biraz tesadüf işi, buladabilirsin bulamayadabilirsin. Genelde asıl arkadaşlıklar, hayat boyu takılabileceğin ve ortak zevkin olduğu kişiler üniversiteden çıkabiliyor gördüğüm kadarıyla. İki liseye gittim ikisi de birbirinden kötüydü, özellikle öğrenciler. Açık öğretimdeyim şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…