Özel okuldan devlet okuluna lisede geçiş

Ben de devlet okulunda okuyup lisede özel okula geçmiştim. İlk birkaç ay pek rahat edememiştim ama ondan sonra alışmıştım. Sen de maksimum birkaç ay boyunca sıkılırsın en sonunda ortama uyum sağlarsın.
Evet hocam sıkılmak derken ben zaten ortaokulda da çok sıkılıyordum çok yakın arkadaşlarım yoktu. Bu yaşadığım durum 4 gündür beni o kadar yordu ki zaman geçmek bilmiyor ve çok kötü hissediyorum. Sizde de ilk günler böyle olmuş mudur?

Belki senin sınıfından olmasa başka sınıftan olur ama biraz tesadüf işi, buladabilirsin bulamayadabilirsin. Genelde asıl arkadaşlıklar, hayat boyu takılabileceğin ve ortak zevkin olduğu kişiler üniversiteden çıkabiliyor gördüğüm kadarıyla. İki liseye gittim ikisi de birbirinden kötüydü, özellikle öğrenciler. Açık öğretimdeyim şu an.
Yorumun için teşekkürler. Şuan okuduğum okulun OBP puanı 74, Benim puanım 87 ve 93 OBP puanı olan bir okula gitmeye çalışıyorum. Sizce bu okula nakil aldırabilir miyim aldırsamda orası daha iyi olur mu?

bu yaşadığın olayda bende aynısını yaşıyorum ama alışacağız mecburuz belki o guruplaşan arkadaşlar belki seni arana alırlar sıkma canını bende yanlızım lisede yeniyim bende ama arkadaşını iyi seçeceksin max 3 4 tane arkadaşlık edin gerisi kalsın sadece iyi arkadaş bulacaksın Allah Büyüktür.
Evet doğru yakın 1-2 arkadaş bile liseyi çok güzel geçirmeni sağlayabilir ama bilmiyorum olacak gibi durmuyor.

Yorumun için teşekkürler. Şuan okuduğum okulun OBP puanı 74, Benim puanım 87 ve 93 OBP puanı olan bir okula gitmeye çalışıyorum. Sizce bu okula nakil aldırabilir miyim aldırsamda orası daha iyi olur mu?
Net bir şey diyemem ama teknik olarak okul iyileştikçe öğrencilerin kalitesi de artar, bahsettiğiniz düzgün, nizami öğrencilerse. Hocam şans işi biraz, benim zevklerim çok farklı olduğu için okuldan hiçbir zaman düzgün biri bulamadım. Anca üniversite.

Net bir şey diyemem ama teknik olarak okul iyileştikçe öğrencilerin kalitesi de artar, bahsettiğiniz düzgün, nizami öğrencilerse. Hocam şans işi biraz, benim zevklerim çok farklı olduğu için okuldan hiçbir zaman düzgün biri bulamadım. Anca üniversite.

Aynı şey benim içinde geçerli farklı zevklerim olabilir. Hiç başkalarına uyum sağlamayı denemediniz mi? Deneseniz de düzgün birini bulamadınız mı?

Aynı şey benim içinde geçerli farklı zevklerim olabilir. Hiç başkalarına uyum sağlamayı denemediniz mi? Deneseniz de düzgün birini bulamadınız mı?
Hocam bakıyorum bir tipine, hareketlerine zaten soğuyorum direkt. Okulda yalnız kaldım hep, okul dışında arkadaşlarım var ama okulda hiçbir zaman olmadı kolay kolay. Olsa da samimi olmazdım, benle arkadaşlık kurmak isteseler de yanaşmayıp susuyordum çünkü aynı değiliz. Nasıl desem yani, birine bir kez bakınca zaten nasıl biri olduğunu anlarım, benim gibisi yok hocam okullarda. Ben bir başkayım yahu. Instagram'dan bayağı arkadaş yaptım benim gibi tarzı olan, takılan, düşünen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı