Özel üniversite mi devlet üniversitesi mi?

SpeeQ

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle İstanbul'da yaşıyorum. Bilgisayar yahut yazılım mühendisliği istiyorum. İstanbul'daki Fenerbahçe, istinye gibi üniversitelerde bilgisayar mühendisliği tam burslu tutuyor. Fakat özel üniversitelere açıkçası pek iyi bakmıyorum; başkası senden daha kötü puan yaparak okuyabiliyor olması, çoğunluğun züppe olabileceği vb.
bir de Kocaeli üniversitesinde yazılım mühendisliği var. Başta bu okullarda okuyanlar olmak üzere herkesin fikirlerini merak ediyorum.
  • Kocaeli Üniversitesi.
  • Fenerbahçe Üniversitesi.
  • İstinye Üniversitesi.
Ayrıca İTÜ gibi üniversitelerin yeni açılacak bölümleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Patlayabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle İstanbul'da yaşıyorum. Bilgisayar yahut yazılım mühendisliği istiyorum. İstanbul'daki Fenerbahçe, istinye gibi üniversitelerde bilgisayar mühendisliği tam burslu tutuyor. Fakat özel üniversitelere açıkçası pek iyi bakmıyorum; başkası senden daha kötü puan yaparak okuyabiliyor olması, çoğunluğun züppe olabileceği vb.
bir de Kocaeli üniversitesinde yazılım mühendisliği var. Başta bu okullarda okuyanlar olmak üzere herkesin fikirlerini merak ediyorum.
  • Kocaeli Üniversitesi.
  • Fenerbahçe Üniversitesi.
  • İstinye Üniversitesi.
Ayrıca İTÜ gibi üniversitelerin yeni açılacak bölümleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Patlayabilir mi?

Özelden uzak dur derim bence. Hele şu ara Fenerbahçe Üniversitesi'ni protesto ediyorlardı diye hatırlıyorum. Fahiş fiyatlardan dolayı.

Senin okuyacağın bölümde özelde züppe zor denk gelir. Özele vereceğin parayı iyi değerlendirip kendini geliştirmek için kullanacaksan devlet seç. Yoksa özel.

Özelde kampüs ortamı vs zayıftır. Öyle bir şeyler kovalıyorsan mutsuz olursun.

İyi bir özele girersen imkanları memnun eder.

Merhaba @SpeeQ. Mühendislik bölümlerinde Sayısal ilk 300.000 sıralama barajı olduğu için bir vakıf üniversitesinde ücretli Mühendislik bölümü kazananlar en kötü ihtimal Sayısal 250.000-300.000 arası sıralama yapmışlardır. İTÜ (İngilizce) Siber Güvenlik Mühendisliği, ve İTÜ (İngilizce) Veri Bilimi ve Analitiği bölümlerinin Sayısal 30.000-40.000 sıralamaya gelme ihtimali düşük görünüyor ama tercihlere yazabilirsiniz. Bunun yanı sıra alternatif olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü de araştırabilirsiniz.

Merhaba @SpeeQ. Mühendislik bölümlerinde Sayısal ilk 300.000 sıralama barajı olduğu için bir vakıf üniversitesinde ücretli Mühendislik bölümü kazananlar en kötü ihtimal Sayısal 250.000-300.000 arası sıralama yapmışlardır. İTÜ (İngilizce) Siber Güvenlik Mühendisliği, ve İTÜ (İngilizce) Veri Bilimi ve Analitiği bölümlerinin Sayısal 30.000-40.000 sıralamaya gelme ihtimali düşük görünüyor ama tercihlere yazabilirsiniz. Bunun yanı sıra alternatif olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü de araştırabilirsiniz.
Medeniyet Ünversitesini 2 yılda 50k'dan 38k'ya çekmiş öğrenciler. Yine de yazmayı düşünüyorum. Açıkcası üniversitenin bana ne katacağından çok CV'de gözüken üniversitenin çok da kötü olmamasını istiyorum. Sizce yatay geçiş ile YTÜ gibi üniversitelere geçiş kolay mı? Ayrıca yazınız için teşekkür ederim.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini 2 yılda 50.000'den 38.000'e çekmiş öğrenciler ama yine de yazmayı düşünüyorum. Açıkçası üniversitenin bana ne katacağından çok CV'de görünen üniversitenin çok da kötü olmamasını istiyorum. Sizce Yatay Geçiş ile YTÜ gibi üniversitelere Yatay Geçiş kolay mı? Ayrıca yazınız için teşekkür ederim.
Rica ederim. YTÜ Bilgisayar Mühendisliği geçen sene Sayısal 5.000 taban sıralama ile kapattı, ve Ortalama ile Yatay Geçişte YKS puanı da önemli olduğu için kolay olmadığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı