Özel üniversiteye kayıt olduktan sonra devlet üniversitesine gidilebilir mi?

zafer_kayaa

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Ressamı.
Merhaba halihazirda sistemde devlet okullarını tercih ettim. Sonuçlar açiklanmadan X bir özel üniversite gelin kayıt yapalım dedi. Uygun fiyat dolayisi ile kayıt yaptırdım diyelim, sistemdeki tercihlerim düşer mi?

İşin içinde yetenek sınavı vb. zımbırtılargibi başvuru yoksa normal şartlarda dediğiniz mümkün değil. Böyle diyen okuldan koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Yolacak tavuk arıyorlar, siz de eğitim eğitim diye gidiyorsunuz.

İşin içinde yetenek sınavı vb. zımbırtılargibi başvuru yoksa normal şartlarda dediğiniz mümkün değil. Böyle diyen okuldan koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Yolacak tavuk arıyorlar, siz de eğitim eğitim diye gidiyorsunuz.
Merhaba size bir şey soracaktım. 2020 de arel üniversitesinde 4 yıllık kazandım kayıt yaptırdım hatta 1 yıl hazırlık okudum fakat 2021 de kaydımı yenilemedim. Ama hala kayıtlı gözüküyorum. Bu yıl tekrar sınava girip başka bir bölüm okumak isityorum başka bir ünide, fakat arel kaydımı ücret karşılığında siliceğini söylüyor. Bu konularda çok bir bilgim yok sizin buna benzer şeyler yaşadığınızı gördüğüm için size danışmak istedim. Şu sıralar areldeki kaydımdan dolayı bu yıl bir yeri kazanıp kayıt yaptıramazsam diye korku sardı içimi. Çünkü bazıları kayıt silinmeden başka bir üniye kayıt yaptıramazsın derken bazılarıda olabileceğini söylüyor. Beni bilgilendirir neyin doğru olduğuyla ilgili bir şeyler söylerseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürlerr.

Ücretsiz kazandıysanız okulu YÖK'e şikayet edin. Ücretli kazandıysanız okula kayıt olurken imzaladığınız kağıtlarda söyledikleri şey olabilir, isteğinize bağlı kayıt sildirmede böyle bir şey söz konusudur belki. Ama her türlü başka okula kayıt yaptırdığınızda oradan silinirsiniz. YÖKSİS'te otomatik hallediliyor bu işlem.

Gideceğiniz üniversitenin not ortalaması gibi gereksinimlerini karşılıyorsanız yatay geçişle evet.

Gideceğiniz üniversitenin not ortalaması gibi gereksinimlerini karşılıyorsanız yatay geçişle evet.
yok hayır bu yıl tekrar sınava girip başka bir üniversiteye kayıt yaptırmak istiyorum
Ücretsiz kazandıysanız okulu YÖK'e şikayet edin. Ücretli kazandıysanız okula kayıt olurken imzaladığınız kağıtlarda söyledikleri şey olabilir, isteğinize bağlı kayıt sildirmede böyle bir şey söz konusudur belki. Ama her türlü başka okula kayıt yaptırdığınızda oradan silinirsiniz. YÖKSİS'te otomatik hallediliyor bu işlem.
Ücret konusunda haklısınız. Fakat ösym'nin yerleştirmesi sonucuyla başka üniye kayıt yaparsam da yöksiste diğer kaydım silinir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı