Özel yurda başvurulmalı mı?

adsdasads

Hectopat
Beyler şehir dışı üniversite kazandım KYK başvuracağım ama tek çocuğum, çıkmaz gibi. Özel yurda kayıt düşünüyoruz, okul başlayacak çünkü ama özel yurtta adam ya taksitlendiriyor seni ya da peşin alıyor. Okullar kapanırsa üniversiteler yani 10 ay boyunca gene de ödüyorsun o yurdun parasını. Yani ne bu saçmalık anlamadım akıl işi değil ki bu kapanma ihtimali varken bu şekil veremezsin ki yani bu sene özel yurtta falan kalacaklara sormak istedim, siz ne yaptınız?

Hangi şehirde olduğunuza göre değişir çünkü bazı Özelyurt fiyatları, ev fiyatları ile aynı yani o parayla kendine ev tutabilirsin.
Ben daha dün Ankara'dan Mersin'e gittim. Hem ev tutmak için hem de kayıt için. Ev tutmak yerine öğrenciler için oluşturulmuş yaşam kompleksinden yıllık oda tuttum. Wi-Fi ve doğal Gaz'ı onlar ödüyor. Televizyon, beyaz eşya, koltuk, masa, çalışma masası, yatak ta onlara ait onlar karşılıyorlar. Güvenlikleri ve ayrıca haftalık oda temizleme hizmetleri de var. Evden ve özelyurttan kat kat iyi bence. Yazın staja da kalmak istersen odalarında ücretsiz kalabiliyorsun.

KYK yurdu meselesine gelecek olursak hem konu sapmasın hem de yazı uzun olmasın diye bizzat başıma gelmiş bu olayı okumanı öneririm: Yurt saçmalığı ve yapılan haksızlık

Hangi şehirde olduğunuza göre değişir çünkü bazı Özelyurt fiyatları, ev fiyatları ile aynı yani o parayla kendine ev tutabilirsin.
Ben daha dün Ankara'dan Mersin'e gittim. Hem ev tutmak için hem de kayıt için. Ev tutmak yerine öğrenciler için oluşturulmuş yaşam kompleksinden yıllık oda tuttum. Wi-Fi ve doğal Gaz'ı onlar ödüyor. Televizyon, beyaz eşya, koltuk, masa, çalışma masası, yatak ta onlara ait onlar karşılıyorlar. Güvenlikleri ve ayrıca haftalık oda temizleme hizmetleri de var. Evden ve özelyurttan kat kat iyi bence. Yazın staja da kalmak istersen odalarında ücretsiz kalabiliyorsun.
olay o değil ki kankam benim demek istediğim şey sen yıllık direk tutmuşsun.Üniversite kapandı diyelim pandemi falan eve döndün genede o 1 yıllığın parasını vericeksin değil mi olay burda bitiyor bende saçmalık

olay o değil ki kankam benim demek istediğim şey sen yıllık direk tutmuşsun.Üniversite kapandı diyelim pandemi falan eve döndün genede o 1 yıllığın parasını vericeksin değil mi olay burda bitiyor bende saçmalık
Yıllık tuttum ama okuduğun bölüme göre stajın falan olursa yine orda kalmak zorunda kalacaksın. Kim bilir belki bazı yaşam kompleksleri aylık ta kiralıyordur odalarını. Zaten şehir dışında her nereyi tutacaksan tut pandemi olunca illa tekrar Ailemin yanına gidicem diyorsan bu olaya katlanmak zorundasın.

Malum özel yurtlardan olmadığı sürece bence başvurulabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı