Özelleştirilmiş OS'lar guvenli mi?

Güvenli diyende var ama değil diyende. Oyun için hızlı ama güvenlik için yavaş bir sistem karşımızda.

Öneren vardır illaki ama ben garanticiyim, kullanmam açıkçası. Cidden kötü bir sistemim varsa Windows 8 kurarım gerekirse.

FPS konusunda ise çok ciddi fark yok. Fark daha çok RAM ve CPU kullanımlarından dolayı ortaya çıkıyor. Çözümü ise basit. Ciddi kaynak tüketen hizmetleri buluyorsun, Google'dan araştırıyorsun neyin nesidir diye sonra da kapatıyorsun. Gereksiz Windows uygulamaları da Revo Uninstaller ile kaldırabilirsin. (Cortana gibi)
Yani bilgisayarınıza iyi bakar, kapsamlı bir şekilde yönetirseniz ve önünüze gelen her dosyaya tıklamazsanız aynı işletim sisteminde yıllarca sorunsuz kalabilirsiniz. Yazılımsal kaynaklı donma-kasma gibi sorunları da unutursunuz.

İpucu: Kaldırmak istediğiniz bütün programları ve oyunları Revo ile kaldırırsanız, sizin tercihinize bağlı olarak bütün ,tabiri yerindeyse, kırıntıları temizliyor. Kayıt defterine kadar. Öneririm.

Yani ben bugüne kadar çeşitli özelleştirilmiş Windows'lar kullandım ve birçoğu güvenlik olarak şüpheli olsa da Avast Free vb. antivirüsler ile güvenilirliği sağlanabilir FPS bakımından bakacak olursak ise gerçekten FPS artışı sağlayan bildiğim birçok Windows'u buraya yazıyorum.
AtlasOS 21H2, ReviOS 11, Ognitorenks 8.1 Performans Sürümü, Ghost Spectre Windows 10 2004 ve son olarak ise kendi yaptığım ArdOS 11 22H2 var henüz herhangi bir yerde indirme linki paylaşmadım çünkü elimde internet yok ama elime internet geçtiği anda ilk iş tanıtım videosunu sosyal mecralarda paylaşmak ve ISO'nun indirme linkini yayımlamak olacak. Ve benim yaptığımdada Defender kapalı ama en başta dediğim gibi Avast Free vb. antivirüs yazılımları ile güvenliği sağlanabilir.

Şimdi şöyle düşün:
Microsoft, Google gibi büyük kuruluşların bilgilerini aldığı gerçeği var.
Bu da yetmezmiş gibi sen bir de ne olduğu belli olmayan, 3.parti kişiler tarafından yapılan işletim sistemini kullanacaksın...

Şimdi şöyle düşün:
Microsoft, Google gibi büyük kuruluşların bilgilerini aldığı gerçeği var.
Bu da yetmezmiş gibi sen bir de ne olduğu belli olmayan, 3.parti kişiler tarafından yapılan işletim sistemini kullanacaksın...

Şu an ben şahsen 3.parti kişiler tarafından yapılanlar yerine kendi yaptığımı kullanıyorum;

Son olarak ise kendi yaptığım ArdOS 11 22H2 var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı