Çözüldü Özellikleri aynı GB'ları farklı olan RAM'lar bir arada çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert bd

Hectopat
Çözüm
12 GB olarak kullanamaz mıyım yani hem 2'li çalışmaz demişsiniz hem de küçük bir ihtimalle beraber
Çalışmaz demişsiniz kafam karıştı açıkçası.
Dual channel demek çift kanal bellek yani bir yükü 2 tane belleğe dağıtıp büyük bir performans artışı sağlıyor. Çift kanal olarak çalışmasa bile beraber çalışabilirler sadece performans artışı daha az olur. Küçük ihtimale dediğim milyonda bir kadar bir şey. Değerler aynı olduktan sonra sıkıntısı yok.
2 RAM modelinede bir bakar mısınız etiketleri farklı ama ben başka bir fark göremedim açıkçası.
Aynı modelin 4 ve 8 GB boyutundaki modelleri. Yani beraber çalışırlar. Eğer yapabiliyorsanız 4 GB olan belleği çıkarıp 2 tane aynı model 8 GB RAM alabilirsiniz.
Evet çalışır, fakat bilgisayarın performansını düşürür diye biliyorum şu videoya bir göz at derim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Frekansı, modeli ve 1x8 2x8 GB RAM'in aynı anda kullanılınca sistemin performansını düşürür diye biliyorum, aynı markadan 2 adet RAM almanızı öneririm her ihtimale karşı.

12 GB olarak kullanamaz mıyım yani hem 2'li çalışmaz demişsiniz hem de küçük bir ihtimalle beraber
Çalışmaz demişsiniz kafam karıştı açıkçası.
Dual channel demek çift kanal bellek yani bir yükü 2 tane belleğe dağıtıp büyük bir performans artışı sağlıyor. Çift kanal olarak çalışmasa bile beraber çalışabilirler sadece performans artışı daha az olur. Küçük ihtimale dediğim milyonda bir kadar bir şey. Değerler aynı olduktan sonra sıkıntısı yok.
2 RAM modelinede bir bakar mısınız etiketleri farklı ama ben başka bir fark göremedim açıkçası.
Aynı modelin 4 ve 8 GB boyutundaki modelleri. Yani beraber çalışırlar. Eğer yapabiliyorsanız 4 GB olan belleği çıkarıp 2 tane aynı model 8 GB RAM alabilirsiniz.

Çözüm
Dual Channel demek çift kanal bellek yani bir yükü 2 tane belleğe dağıtıp büyük bir performans artışı sağlıyor. Çift kanal olarak çalışmasa bile beraber çalışabilirler sadece performans artışı daha az olur. Küçük ihtimale dediğim milyonda bir kadar bir şey. Değerler aynı olduktan sonra sıkıntısı yok.

Şu an o kadar param olmadığı için bir tane 8'lik alacağım bir nebzede olsa bilgisayarı rahatlayacaktır diye düşünüyorum birkaç ay sonra bir 8'lik daha alıp 8+8 yapacağım.

Dual çalıştığından emin misin? Performans artışı ne kadar oldu?
Performans artışı gözle görülür düzeyde hızlandı. Gerek işlemlerde gerekse oyunlarda. Ve gördüğün gibi iki ram de birbirinden tamamen bağımsız ve farklı.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (220).png
    Ekran Görüntüsü (220).png
    78,2 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran Görüntüsü (221).png
    Ekran Görüntüsü (221).png
    89,6 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Görüntüsü (222).png
    Ekran Görüntüsü (222).png
    89 KB · Görüntüleme: 38
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı