Çözüldü Özellikleri farklı RAM sorun çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lynic

Kilopat
Daha fazla  
Şu anda kullanmakta olduğum bilgisayarımda 2 adet 4 GB HyperX RAM kullanıyorum. Bunların özellikleri 2666MHz -15CL şeklinde.
2 Adet 8 GB RAM alıp toplam 24 GB yapayım diye düşünüyorum fakat MHz değeri 2666 olursa CL değeri 16 oluyor. 8 GB RAM'lerde 2666MHz olup CL değeri 15 olan RAM göremedim. (Gördüm fakat ismi belli olmayan marka olduğundan güvenemedim.)

Uzun lafın kısası, MHz ve CL değeri aynı olmayan RAM takılırsa çıkabilecek sorunlar nelerdir? Çok büyük sıkıntılar yapar mı?
Ayrıca en fazla 800-900₺ civarında 2 adet 8 GB RAM almayı düşünüyorum. Marka öneriniz varsa duymak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MHz olarak farklı olması problem yaratmaz ama CL değeri problem yaratabilir. Görüntü vermeme, bilgisayar açılıp 3-4 saniye sonra kapanması gibi problemler yaratabilir. Anakartın nedir?
Bence 2X8GB tak kalan 8GB sistemde kullanma. 16GB üstüne ihtiyaç duyan render tarzı işler yapmıyorsan tabi 2 veya 4 tane RAM takınca Dual Channel çalışır ve sistem performansını arttırır. Hem de MHz ve CL kaynaklı uyumluluk gibi sorunlarla uğraşmazsın.

Kendim de kullandığım bu modeli öneririm. Hem uygun hem 2666MHz modellerden genelde daha ucuz. Anakartın tahminimce 2666MHz destekliyor ama fazla MHz zararı olmaz

Single Ram kullanırsınız ve verimli olmaz. Kullanabilirsiniz yani sorun çıkartmaya ağını düşünüyorum. Fakat firmanın payı fazla. Cpu-Z'den Ram firmasını bulabilir misiniz?

MHz olarak farklı olması problem yaratmaz ama CL değeri problem yaratabilir. Görüntü vermeme, bilgisayar açılıp 3-4 saniye sonra kapanması gibi problemler yaratabilir. Anakartın nedir?
Gigabyte AB-350 Gaming 3 Anakart kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…