Özgür yazılımın programlama ile ilgisi olmayanlara ne gibi faydaları var?

Ben Linux'ta yaptıklarımı Windows'ta da yapıyorum
En basitinden gidelim. Windows'ta kernel değişebiliyor musun? Gerçi hepsi bir birinin kopyası, ama orası ayrı konu. Değişebiliyorsan, bana da söyle, bana da lazım o.
Linux üzerinde çalışan masaüstü ortamlarını istediğin gibi şekillendirebiliyorsun. Bilgili birisi kendi göz zevkine uygun masaüstü ortamı bile yapabilir.

Init sistemini, yöneticini değişebiliyorsun. Windows'ta DWM dışında bir yönetici var mı?

Bunlara özgürlük mü deniyor? Ben bunlara çeşitlilik derim. Linux özünde kaynak kodu GPL olduğu için farklı çeşitlere sahip oluyor. Bu özgürlük değil çeşitliliktir.

Bunlara özgürlük mü deniyor? Ben bunlara çeşitlilik derim. Linux özünde kaynak kodu GPL olduğu için farklı çeşitlere sahip oluyor. Bu özgürlük değil çeşitliliktir.
Tabii bu düşünceden düşünceye değişir. Ben özgürüm diye çeşitlilik var. Özgürlük var diye alternatifler var.

Her özgür yazılım ücretsiz olmuyor. Zorin OS mesela.

Eki Görüntüle 883444

Zorin OS ücretsizdir.
(Bazı sürümleri ücretli. Ücretli sürümler içinde oyun, program vs içerenler oluyor.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…