Özürlü devamsızlık 20 gün olursa sınıfta kalınır mı?

Bende böyle biliyorum ama 30 olduğu anda kalıyorsun.

MEB'in kaynağın da böyle yazıyor daha tartışmaya gerek yok, bence artık şunu da anlamanız lazım bir zahmet.

1749767260127.png

Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. İkisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalıyorsunuz. Özürsüz 1, özürlü 22 gün devamsızlığı olan birisi sınıfta kalmaz mesela çünkü özürsüz devamsızlığı 10 günü, toplam devamsızlığı da 30 günü aşmamış oluyor.

MEB'in kaynağın da böyle yazıyor daha tartışmaya gerek yok, bence artık şunu da anlamanız lazım bir zahmet.

Eki Görüntüle 2511108
Hocam MEB'de öyle yazıyor, hiçbir okulda kolay kolay devamsızlıktan kalma olmaz. Okullar bunu düzeltiyor çünkü, birkaç gün geçmişse ya izinli yazıp faaliyete atarlar, ya da öğrencinin velisini çağırıp dilekçe doldurturlar. Hiçbir okul istemez çünkü bu okulda sınıfta kalan var başarısız okul damgasını almayı. Bizzat ben tanık oldum bu duruma 3 yıl önce lisemde. Uğraşmakta istemezler çünkü öğrenciyle ailesiyle ıvırıyla zıvırıyla, ama kural olarak özürlü 20yi, özürsüz de 10u geçmemeli. E okul kapanmadan bir şey yapıp azaltıyorlar devamsızlığı E okul sisteminden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müdür ve Müdür Yardımcıları gelmediğin günleri Faaliyet olarak yazıyor, hiçbir okul hiçbir öğrenciyi 2-3 gün fazladan gelmedi diye okulda bırakmaz.

Ama kural olarak özürlü 20yi, özürsüz de 10u geçmemeli. E okul kapanmadan bir şey yapıp azaltıyorlar devamsızlığı E okul sisteminden.
Özürlü için bir sınır yok. 30 gün özürlü devamsızlığında olabilir. Önemli olan özürsüzün 10'u, özürsüz ve özürlü toplamının 30 günü geçmemesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı