Çözüldü Özürlü devamsızlık kaç gün olursa karne verilmez?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Spyhis

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun
Bende şu anda su çiçeği var ve rapor alacağım. Kaç günden sonra karne verilmiyor?

Çözüm

Sanırım o kural kaldırılmış, devamsızlık sınırını göremiyorum. Yönetmeliğe göre devamsızlık sorun oluşturmuyor belge için. Devamsızlık hakkınızı aşmayın, yeterli. Devamsızlık hakkınız da özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür.

MEB Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 36. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır olmadığı yazıyor. Diyor ki toplam devamsızlığı 30 günü aşan öğrenciler diyor. Toplam devamsızlığınız 30 günü aşmadığı sürece özürlü devamsızlığınız 25-26 gün olursa kalmazsınız mesela.

Değiştirilmiş. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

@cinnamon01, kafam bugün karışık. Gerçi konu sahibine lise mi yoksa ortaokul öğrencisi mi olup olmadığını soramadık bile. Konu sahibi arkadaş, ortaokul mu yoksa lise öğrencisi misiniz? Eğer ortaokul öğrencisiyseniz ortaokulda böyle bir uygulama bulunmuyor, lise öğrencisiyseniz de bu uygulama kaldırıldı. Bilginize.

Ortaokul ile alakalı bir bilgi yok bu devamsızlık sanırım tüm müfredat için geçerli

@cinnamon01, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları yönetmeliği farklı. İlkokul ve ortaokul öğrencisi ilköğretim kurumları yönetmeliğine, lise öğrencileri de ortaöğretim kurumları yönetmeliğine bakmalı. İlköğretim kurumları yönetmeliğinde böyle bir madde yoktu. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde normalde vardı ancak kaldırılmış.

@333365 hocam 2016 yazıyor ama attığınız şeyde.

Liseyim ve takdir teşekkür almak için sormuştum raporlu olacağım. Belge almama gibi bir sorun olur mu?

@Spyhis eğer madde 36'yı diyorsanız o değiştirilme tarihi. Takdir/teşekkür belgesinde, herhangi bir değişiklik tarihi yazmamakta. İsterseniz Google'a ortaöğretim kurumları yönetmeliği şeklinde aratıp CTRL+F madde ya 159 ya da 160 olması gerek. Kendiniz de bakabilirsiniz. Uzun uzun baktım ve devamsızlık ile alakalı bir şey göremedim, demek ki kaldırılmış. Madde 36'yı atma sebebim de toplam devamsızlık hakkınızın kaç gün olduğunu belirtmek istedim.

Hocam sınıfta kalmayı biliyorum da şu belge almak için sormuştum. İnternette 5 gün görmüştüm. Ama devamsızlık diyordu özürlü özürsüz demiyordu.

@Spyhis işte ben de o maddenin kaldırıldığını, üstte özürsüz 10 gün, özürlü 20 gün devamsızlık diye belirtilen bilginin özürlü kısmını yanlış olduğunu belirtmek için attım ve istersen Google'a ortaöğretim kurumları yönetmeliği yazıp madde 159 ya da 160 olması gerek. Oradan kendinin de bakabileceğini belirttim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…