Özürsüz devamsızlık 5 gün olursa belge alınır mı?

Özürsüz 5 gün devamsızlıkta belge alabilirsiniz, 5 günü aşarsa alamıyorsunuz. İzinli devamsızlık için de toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece bir sınır yok. Toplam devamsızlık süresini aşınca da zaten kalıyorsunuz sınıfta.
 
Özürsüz 5 gün devamsızlıkta belge alabilirsiniz, 5 günü aşarsa alamıyorsunuz. İzinli devamsızlık için de toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece bir sınır yok. Toplam devamsızlık süresini aşınca da zaten kalıyorsunuz sınıfta.
hocam birçok haber sitesi 5 gün olunca alamazsınız diyor.



yalnız şöyle bir şey var. Çoğu cümlede 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor diyor ama iki haberde de 5 günü geçmeyen ibaresi bir kere kullanılıyor.
 
5 günü geçmeyecek kelimesinden ne anlıyorsun? Önce okuduğunu anlasan iyi olur. Okuduğunu anlamıyorsun ki.

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme
MADDE 160
- (1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
 
Hocam asıl siz yanlış anladınız. Ben bu haber sitelerine ve okul sitelerine hayret ediyorum. Burada böyle bir durum var ama içerik de çelişkili diyorum. Belirtmişim her iki ifade de kullanılıyor diye. Doğru olduğunu iddia etmek için kullanmadım. Ha şöyle bir şey de var. Lise sonda bizzat kendim rehberlik servisine çağırılıp 6.5 olan devamsızlığımı 4.5'a indirdiler ve 5 olursa belge alamazsın bir daha da silmeyiz dediler. O zaman ülkedeki bir sürü eğitmen, idareci yanlış biliyor bu bilgiyi. Ben durumu söylüyorum size itiraz etmiyorum.
 
Kaldı ki bazı okulların okul idaresinde hâlâ 20 gün izinli hakkınız var falan deniyormuş. Bunu diyen okullar var. Ortaokul idaresi olmasına rağmen lise yönetmeliğini baz alarak çocukları yönlendiren okullar da var. Birçok eğitimci, okul bu bilgileri yanlış biliyor. Çünkü yönetmeliği açıp baktıklarını açıkçası sanmıyorum, baksalar bilginin doğrusunu söylerlerdi. Yanlışını söylemezler.
 
Okuduğunu anlamakla da alakası yok hocam açıp yönetmeliği okumadım, burada da yönetmelikte bu yazıyor demedim zaten. Foruma sormayan bir öğrenci internete sorsa mesela normalde kalmayacağı bir durumda kalacağını düşünebilir. Haber sitelerindeki bilgiyi paylaştım. Neyse sıkıntı yok iyi forumlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı