Dostum neyin peşindesin anlamadım, Sırt ve Bacaklarımız büyük kas bölgeleridir, ve Göğüs, Omuz, Biceps ve Triceps ise küçük kas guruplarımızdır bu kasların hepsi aynı anda çalıştırılması vücutda büyük bir yıkıma uğrtacaktır, bu yıkılan lifleri güzel besler isek kaslarımız büyür ve kaslarımız anterman yaptığınız gün değil, anterman yapmadığınız günler büyür peki neden 1 gün yada 2 gün ara verilmesi lşazım.
2 tane büyük, 4 tane küçük kas gurubunun yıkımları aynı anda olacağı için vücudun toplanmaya ihtiyacı vardır, yani vakit ve dinlenme ister.
Bir diğer sebebi ise üst üste aynı kas gurupları çalışmak overtraining olur yani hergün üst üste aynı kas gurupları çalıştırırsanız kaslarınız büyümek yerine yıkılır bu overtrainingdir ve yaptığınız set ve tekrar sayısıylada ilgisi vardır.
Jay Cutlerın bir sözü vardır, keşke yarıştığım dönemde daha çok Off Day verseydim, yani Off Day önemli, birkaç kendini bilmez arkadaş birşeyler anlatmaya çalışıyorsun fakat bilgin olmadığın konularda, bilgili birine saçmalık bu dememeyi öğrenmen lazım.
Proflimden fitness konusundaki mesaj sayıma ve geçmiş fitness konularına bakarsan bu konuda ne kadar bilgili olduğumu az çok anlayabilirsin, ileri geri konuşmadan önce kime karşı konuşutğuna dikkat etmelisin.
@SHYAH