Aras the Great
Kilopat
Anlayamadım?Bilgisizlik akıyor yorumdan.
Anlayamadım?Bilgisizlik akıyor yorumdan.
Antrenmanlarımı bölüyorum ve eminim sizden iyi bir vücuta sahibim.
Boş ver aga Instagram'dan YouTube'dan "spordan sonra 1 gün ara vermezseniz patlarsınız!" postlarını görmüş büyük ihtimalle.
Dostum neyin peşindesin anlamadım fakat sana güzelce anlatıcam anlayacağın dilden, Sırt ve Bacaklarımız büyük kas bölgeleridir, ve Göğüs, Omuz, Biceps ve Triceps ise küçük kas guruplarımızdır bu kasların hepsi aynı anda çalıştırılması vücutda büyük bir yıkıma uğrtacaktır, bu yıkılan lifleri güzel besler isek kaslarımız büyür ve kaslarımız anterman yaptığınız gün değil, anterman yapmadığınız günler büyür peki neden 1 gün yada 2 gün ara verilmesi lazım.Boşver aga Instagram'dan Youtube'dan "spordan sonra 1 gün ara vermezseniz patlarsınız!!!" postlarını görmüş büyük ihtimalle.
Tamam haklısın.Dostum neyin peşindesin anlamadım, Sırt ve Bacaklarımız büyük kas bölgeleridir, ve Göğüs, Omuz, Biceps ve Triceps ise küçük kas guruplarımızdır bu kasların hepsi aynı anda çalıştırılması vücutda büyük bir yıkıma uğrtacaktır, bu yıkılan lifleri güzel besler isek kaslarımız büyür ve kaslarımız anterman yaptığınız gün değil, anterman yapmadığınız günler büyür peki neden 1 gün yada 2 gün ara verilmesi lşazım.
2 tane büyük, 4 tane küçük kas gurubunun yıkımları aynı anda olacağı için vücudun toplanmaya ihtiyacı vardır, yani vakit ve dinlenme ister.
Bir diğer sebebi ise üst üste aynı kas gurupları çalışmak overtraining olur yani hergün üst üste aynı kas gurupları çalıştırırsanız kaslarınız büyümek yerine yıkılır bu overtrainingdir ve yaptığınız set ve tekrar sayısıylada ilgisi vardır.
Jay Cutlerın bir sözü vardır, keşke yarıştığım dönemde daha çok Off Day verseydim, yani Off Day önemli, birkaç kendini bilmez arkadaş birşeyler anlatmaya çalışıyorsun fakat bilgin olmadığın konularda, bilgili birine saçmalık bu dememeyi öğrenmen lazım.
Proflimden fitness konusundaki mesaj sayıma ve geçmiş fitness konularına bakarsan bu konuda ne kadar bilgili olduğumu az çok anlayabilirsin, ileri geri konuşmadan önce kime karşı konuşutğuna dikkat etmelisin.
@SHYAH
Dostum neyin peşindesin anlamadım, sırt ve bacaklarımız büyük kas bölgeleridir, ve göğüs, omuz, biceps ve triceps ise küçük kas guruplarımızdır bu kasların hepsi aynı anda çalıştırılması vücutda büyük bir yıkıma uğrtacaktır, bu yıkılan lifleri güzel besler isek kaslarımız büyür ve kaslarımız anterman yaptığınız gün değil, anterman yapmadığınız günler büyür peki neden 1 gün ya da 2 gün ara verilmesi lşazım.
2 tane büyük, 4 tane küçük kas gurubunun yıkımları aynı anda olacağı için vücudun toplanmaya ihtiyacı vardır, yani vakit ve dinlenme ister.
Bir diğer sebebi ise üst üste aynı kas gurupları çalışmak overtraining olur yani her gün üst üste aynı kas gurupları çalıştırırsanız kaslarınız büyümek yerine yıkılır bu overtrainingdir ve yaptığınız set ve tekrar sayısıyla da ilgisi vardır.
Jay cutlerın bir sözü vardır, keşke yarıştığım dönemde daha çok off day verseydim, yani off day önemli, birkaç kendini bilmez arkadaş bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun fakat bilgin olmadığın konularda, bilgili birine saçmalık bu dememeyi öğrenmen lazım.
Rica ederim, split antermana geçtiğin zaman işler biraz değişiyor, Fullbodyde 1e1 şekilde çalışmanı öneririm.Bilgi için teşekkürler. O zaman 2 günde 1 yapacağım. Olmaz ise 1 günde 1 yapacağım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.