Office 365 Excel grafik oluşturma

porsuk09

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bu dönem sınavlarımız Online olduğu için bir ödevimizi Excel kullanarak vermek zorundayız ancak benim kullandığım Office 365'in içindeki Excel ile normal Excel arasında farklılıklar var. Sanırım grafik oluşturduktan sonra X ve Y eksenlerini seçmek istiyorum ancak normal Excel'deki gibi verileri seç menüsü çıkmıyor ne yazık ki.

Screenshot_6.png

Bu şekilde X ve Y eksenini seçmek istiyorum ancak bende çıkmıyor.

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım Office Online kullanıyorsun. Tabloya sol tıkla. Sonra üstteki menülerde grafik sekmesinde verileri seç var. Oradan veri seç. Ama Excel tarzı alıyor, el ise seçmeye izin vermiyor gibi. Onu da çözmek lazım.

Nedense sadece yatay çalıştırabildim ben. Aşağıdaki tablo için =Sayfa1!$A$1:$F$2 iş yapıyor. Dikey yapınca 5 tane grafik çiziyor.

x
1​
2​
3​
4​
5​
y
1​
4​
9​
16​
25​

Son düzenleme:
Sanırım Office Online kullanıyorsun. Tabloya sol tıkla. Sonra üstteki menülerde grafik sekmesinde verileri seç var. Oradan veri seç. Ama Excel tarzı alıyor, el ise seçmeye izin vermiyor gibi. Onu da çözmek lazım.
evet zaten takıldığım bir diğer nokta da burası hoca anlatırken normal masaüstü uygulaması olan excel üzerinden anlattı o yüzden takıldım bunları nasıl seçmem gerekiyor atıyorum ln(p0/RT) x eksenim olsun ln(t/2) y eksenim olsun istiyorum
Screenshot_2.png

Neredeyse aynı anda yazdığımız için son yazdığım kısmı görmemiş olabilirsiniz. Şimdilik onun olup olmadına bakın. Oluyorsa onunla idare etmeye çalışın. Ben yine de dikey haline bakacağım.

Sanırım etiket girmek ile alakalı. Yani yazdığınız şeye göre =Sayfa1!$D$2:$E$5 yazmanız işi çözer. Lakin x ve y ekseni ters olur. O sütunların yerlerini değiştirmenizde sakınca olacağını sanmıyorum.

Benim denediğim değerler sayılar ve onların karesi olduğu için oluyormuş. X eksenine niyeyse müdahale edemiyorum. Her seferinde 1, 2, 3, 4... diye başlıyor.

Yine çizsem anlaşılmayacak. Benim hatam. Ben dağılım yerine çizgi grafiği seçiyormuşum. Dağılımda 2 tip veri seçilebiliyor. Dediklerimden bir yere kadar ilerlersiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı