Office neden bu kadar pahalı?

Çünkü ticari amaç için kullanılan bir program. Bu tür programları yasa dışı, korsan bir biçimde kullanan şirketler çok büyük para cezalarına çarptırılıyorlar.
Yani şirketler bu tür programlara belirli meblağda harcama yapmak zorundalar.

Biz evimizde korsan kullanıyoruz, zaten bu işten para kazanmıyoruz.
Ama bir şirtkette bu durum o kadar kolay olmuyor.
 
İşini mükemmel yapıyor. Sunu özellkleri falan 2013'de çok gelişmiş fakat çok pahalı. Keşke lisansı sınırsız olsaydı. Windows mantığında.
 
O Office 365 olmasın ? Office 2013 Pro Plus 'ta sınırsız süreli Key'e sahip olabiliyorsun.

Office 365'in lisansı 1 yıldan başlıyor. Yalnız Office 365'in özelliği her yerden tüm Office uygulamalarını kullanabiliyorsun :D Eğer akıllı buzdolabın internete giriyorsa onla bile kullanabiliyorsun :D
 
Merhaba,

Microsoft Ofis uygulamalarinda asil kazanc kapisini isletmeler olarak goruyor; o yuzden fiyatida yuksek. Zaten Microsoft cok uzun zamandir Ofis yazilimini kendisi bile yazmiyor baska bir yazilim evine yazdiriyor dolayisi ile maliyetide yuksek.

Durum kisaca soyle,

1. Heryerde Microsoft Ofis`in cok iyi oldugunu duyuyorsun Word, Excel, Outlook kelimeleri beynine isliyor halbuki Word= Kelime Islemci , Excel = Spreadsheet/Hesap Tablosu, Outlook = Mail Istemti ama sen birkere bunlari yanlis ogrendin oyle kaldi aklinda.
2. Artik Microsft Ofisi bir sekilde kullanmaya ve ogrenmeye basladin, bilgisayarina kurulu geldi veya deneme surumu kurulu idi sonra korsan yollardan edindin ve bunun uzerinde uzmanlastin.
3. Sen calisan oldun, insan kaynaklari sorumlusu oldun, mudur oldun, genel mudur oldun: ise insanlari alirken `word,excel,outlook` biliyormusuunz diye sordun. Onlarde CVlerine bunlari yazdi zaten.
4. Isletme baska bir ofis yazilimi kullaniyor olsa bile o diger yazilimi kotulemeye basladin; bilisim departmanindan Microsft ofis istedin, patrona sikayet ettin. Microsoft Ofis diye tutturdun.
5. Simdi Isletmenin kactane bilgisayari varsa okadar Microsft Ofis yazilimi almak zorunda kaldi, almayanlarada Microsft BSA ekibini gonderdi veya tehtid ederek zorla aldirdi.
6. Bu isletme duzenli araliklarla yeni Ofis yazilimlarini almak zorunda cunku simdilerde kimse Ofis 2000 veya Ofis 2003` u hatirlamiyor bile zaten yeni versiyonlarin dosyalarida eski sistem ile uyumlu degil.
7. Calistigin isletme buyuk bir odeme yapmak zorunda kaldi ve odemeyide tekrar tekrar yapacak, bu odemenin masrafida tabiki calisanin sirtindan cikacak; daha az zam belki zam yok, daha yogun calisma.

Simdi bir dusunun ortalama 3-5 yilda ofis yazilimi tamamiyle yenileniyor ve yeni bilgisayar ogrenmeye basliyanlar buradan basliyor ogrenmeye; onlar artik eski versiyonu rahat kullanamazlar ve sirketteki yazilimin yenilenmesini isterler.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı