Office ve gündelik işlemler için laptop önerisi

CrystalPalace

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Eski laptopun artık miadı dolmak üzere. Yeni bir laptop arıyorum.
Oyun oynayan birisi değilim. Gündelik işler, sosyal medya, Office programları, tez yazımı, makale, literatür tarama vs amaçlı kullanırım genellikle. Bir de boş zamanlarımda belgesel, film ve maç izlemeyi severim. Özellikle bu YouTube'daki 4K videoları vs izlerken donma kasma yapmayacak, çoklu pencere vs açtığımda kasmayacak, ısınma ve fan sorunu olmayıp çok sessiz çalışması olmazsa olmazım diyebilirim.

Aslında buraya konu açmadan önce biraz araştırdım.
Aklımda 2 alternatif mevcut.

Bu birincisi. Bu laptopun ekran kartı mevzusu beni üzer mi acaba?

Bu da ikincisi. Bu cihazın i7 olması ve RTX 4060 olması diğerine göre bir avantaj. Ama arada yaklaşık 12.000 TL gibi bir fark mevcut. Sizce aradaki farka değer mi?
Dediğim gibi oyun oynayan birisi değilim. Ama diğer özellikleri biraz daha cezbetti bu alet için. Gündelik işlemlerde fan sesi ve ısınma yapar mı acaba? O kadar para verip de fan sesi dinlemek biraz sinir bozucu olur benim için

Veya bu ikisi dışında bu aralıklarda önerebileceğiniz başka bir ürün mevcut mu?
Teşekkür ederim.

Özellikle bu YouTube'daki 4K videoları vs izlerken donma kasma yapmayacak
Hocam bu laptoplarda 4k izlemene gerek yok zaten ekranları 4k değil çünkü.

Oyuncu laptoplarında oyun oynamadığın ve ağır işlemler yapmadığın sürece fanlar yüksek hızda çalışarak rahatsız etmez. Bir çok modelde de fan hızını kendin sessiz moda alabiliyorsun.

Fan sesi sıfır olsun, taşıması daha kolay olsun ve pil ömrü çok daha yüksek olsun istersende macbook'ların m1 veya m2 işlemcili air veya pro modellerini (bütçene göre) önerebilirim.

Hocam oyun oynayan birisi değilseniz MacBook'ya da Huawei'nin Matebook serisine yönelmenizi tercih ederim 4060'lı laptoplar genelde oyun için tasarlanır siz ofis işleri ve sessiz çalışmak istiyorsunuz dediğim gibi MacBook veya Huawei Matebook'lar hem taşıma konusunda rahat hem de ofis işleri için daha uygun tasarım editörlük gibi alanlardaysanız yüksek modelleri tercih edebilirsiniz Excel Office programları gibi ise alt modeller fazlasıyla işinizi görecektir şahsen oyun oynamayan birisi için 4060'lı laptop saçma olur taşırken yanınızda batarya ile gezmek durumunda kalırsınız. Fan sesindende rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz bu durumda MacBook veya Huawei Matebook sizin için uygun olur.

Hocam Lenovo Yoga önerebilirim. Çok kullanışlı ve şık. Ben S740 modelini kullanıyorum 14" ekranı ve 4K çözünürlük olan modelini hem şık hem performanslı hem de premium hissiyatı yüksek.

Haricinde ise Macbook Air yada Huawei Serisi mantıklı olaiblir.

Ofis ve gündelik işler için bu kadar yüksek meblağlar ödemenize gerek yok. O fiyatların yarısı kadar fiyatta bu cihaz her türlü işinizi görür. Çatır çatır 4K video da oynatır içiniz rahat olsun.

Hocam çözünürlüğü 1920x1080 8K oynatsada aynı görüntü.

Hocam bu arada Mac book M1 2K çözünürlükte diğerleri 1080p benim önerim MacBook ama önceden Windows kullanıyorsanız alışmanız 1-2 hafta sürer. Ayrıca MacBook taşınma olarak diğerlerine göre daha rahat.

teşekkür ederim yorum için. asus yada msi marka bir ürün düşünüyorum. mac book daha önce hiç kullanmadım ve deneyimim yok. ayrıca belirtmeyi unuttum. maç ve film izlediğim için ekran boyutu da önemli. yani en az 15.6 inç olsa iyi olur. 14 inç küçük gelir bana. mac bookun ayrıca büyük ekranlı modelleri de bütçemi biraz aşıyor

hocam bu ürüne ram ve ssd takviyesi yapılmış sanki. bu tür işlemler garantiyi bozmaz mı? bir de internetten sipariş vermek güvenli mi? daha önce kötü deneyimlerim oldu da. o yüzden Vatan bilgisayar linkleri vermiştim. Mağazadan direkt satın almak için

Mac book düşünmüyorum da hocam. Huawei olabilir belki araştıracağım bütçeme uygun olarak

Hocam bu trendyol linkini bıraktığınız huawei modeli güzelmiş açıkçası. ama trendyol vs gibi yerlerden verilen siparişlere de güvenemiyorum ki? herhangi bir sorun vs olduğunda değişim, iade süreçleri sıkıntılı olabiliyor. hatta bazen orijinal ürün bile gelmeyebiliyor. herhangi bir teknoloji mağazasında bu ürünü bulabilirsem düşünebilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…