Oğlumu sigara içerken gördüm, ne yapmalıyım?

Çocuğunuz kaç yaşında? Sigara içemezsin, içmeyeceksin tarzında konuşma yaparsanız da inadına içer. Diyelim ki sigara için para vermediniz, başka kişilerden otlanır ya da yerden sigara izmaritleri toplayarak içer. Anlayacağınız bu illeti bir şekilde içer. Çocuğunuzun bu konumda olmasını istemiyorsanız, mecburen sigara parasını vereceksiniz. Yapacak başka bir şey yok.
 
Siz üstüne gittikçe daha kötü şeylere bulabilir o yüzden kendi haline bırakın sigara her insan içebilir bende marlboro içiyorum mesela.
 
Eğer yaşı büyükse muhtemelen bazı konularda bilinçli olabilir, şöyle deyin: Sigara alacağın paraya bence bir yatırım yapabilirsin: Bir konu seç ve o konuda uzman olmaya çalış, bir kurs satın al ve bunu freecodecamp, udemy, w3schools, youtube üzerinden de geliştirebilirsin de. Ayrıca sigara içmenin zararlarını gösterin ve bir konuda anlaşın: Eğer sigara içmeyi azaltırsan sana kurs içinde daha çok destek veriririm bu konuda diye anlaşın. Ayrıca çocuğa gizlice biyoloji ile ilgili okuma kitapları satın alın. Bu daha çok bırakmasını teşvik edecektir. Genelde boş zamanlarda bu hayatbozan alışkanlıklar başlıyor, mesela adı "P" harfi ile başlayan kötü bir alışkanlık.
 
Merhaba değerli kullanıcılar;
Geçen gün evde gece oturuyorduk oğlum dışarıdan gelmişti, yanıma oturduğunda sigara kokusu geldi ama ben yine de ağzını bir aç dedim izin vermedim neyse dedim.
Sonra gene gece dışarıda binanın arkasında şarkı dinleyerek sigara içtiğini gördüm kızdım falan, sizce ne yapmalıyım?
Kardeşlerini etkilemesinden korkuyorum, daha bu yaşta onlar da özenmesin.
Teşekkürler.
Hocam bence bu işlerde alıcaksınız karşınıza konuşacaksınız adam gibi.
 

Geri
Yukarı