Okan Buruk gitmeli

Kardeşim ben kaç aydır söylüyorum. Ama dinleyen kimse olmadı hep dalga geçtiler şimdi dalga geçenler kendileri en çok Okan Buruğun gitmesini istiyor tam bir komedi sadece ileri top şişiriyor diyorduk şaka yapmıyorduk. Teknik ekip bile yetersiz. Şu an ligin en az koşan 19. takımıyız Rizespor 1.sırada. Teknik ekip ya Erzurumspor'dan ya Akhisarspor'dan ya da Bursaspor'dan. Ne bekliyordular ki? Kalkıp Avrupa Şampiyonu olmasını mı? 😆. Tam bir komedi dediğim gibi. Şimdi bana laf edenler gelsin şimdi yanı şeyi söylesinler bakalım.
Bakın sizce kim sorumlu bunlardan?

Ya hocam, demedim mi ben daha bir de gitmesin diyenler vardı.
Zaten bir süredir takım oynamıyor. Ben fenerbahceliyim ama gs maçlarını da az buz takip ediyorum. En başından beri okanin iyi bir hoca olmadığını düşündüm. Yerine kim gelsin diyebilirler bilmiyorum ama okandan hoca falan olmaz.

Kardeşim seninle önceki konularda tartışmıştık, hatırlıyorsun değil mi beni? Haklı kere haklı çıktın. Çok önceden söylemişsin aslında. Söylemiştim ama yine söyleyeyim dedim.

Az maçının rövanşı zaten gg, ama olur da Fener'e de kaybederse istifa sesleri epey yükselir. Zaten 4-1'lik AZ rezaleti sonrasında her postun altına istifa yorumları geliyordu. İstiyorsa derbiyi kazansın şampiyon yapsın fakat en geç sezon sonunda yaşattığı 2 şampiyonluk (olursa 3 şampiyonluk) için teşekkür edilip gönderilmeli. Boşta olanlardan Mancini veya Klopp'un gelmesini isterim açıkçası. Terzic de olabilir. Kaçırmamak lazım.
Hatırlıyorum kral unutmaz olur muyum? Şuan zaten kalsın diyen Galatasaray'lı falan değildir.Fenerbahçe'yi tutmaya başlasın.

Zaten bir süredir takım oynamıyor. Ben fenerbahceliyim ama gs maçlarını da az buz takip ediyorum. En başından beri okanin iyi bir hoca olmadığını düşündüm. Yerine kim gelsin diyebilirler bilmiyorum ama okandan hoca falan olmaz.
Öyle kral zaten.Okan'a hoca demek hata zaten.Yok Başakşehir'le şampiyon olmuş falan filan zaten Başakşehir şampiyon olduğunda 3 Büyükler harikulade durumdaydı zaten.Beşiktaş'ın kalesinde İngiliz İsmail Çipe Loris Karius bizim defansta çöp Luyindama sol bekte mevkisinde leşten beter Ömer Bayram vardı.Fenerde 7.olmuştu öyle hatırlıyorum.Bu durumda şampiyon olması bence hiç anormal değil.

Nankör olmamalıyız. Şampiyonluklar yaşattı takıma. Az daha sabır. Ben inanıyorum ki toparlayacak. Eğer gönderilirse o gün. Arda Turan hocamın gelmesinden tarafım. Şimdilik sabırlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Okan hoca halleder düzelecek her şey.
Bu Çöp ligde şampiyonluk bana göre başarı falan değil.Ayrıca siz neyin sabrından bahsediyorsunuz? Bu kadroyla Alkmaar'dan 4 tane yiyen Şampiyonlar Ligi'nden elenen adama sabır mabır gösterilmez.Okan Buruğa yıllık 3 Milyon Euro maaş ödüyoruz,yazıktır günahtır Osimhen,Mertens,Lemina,Morata,Sara'lı kadroyla Avrupa'da 4 yiyorsan kendine hoca diyemezsin.Sezon başında Tüm Dünya'ya rezil etti zaten Turkcell Süper Kupa'da daha şans falan yok.Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi mi dersin? Kasımpaşa karşısında 3-0'dan 3-3 puan kaybı yapması mı dersin? Beklere 30 Milyona yakın hatta daha fazla harcamamıza rağmen hala Berkan Kutlu'yu oynatmasını mı dersin? Sabır falan yok artık kimse kusura bakmasın.25 Yıldır bir ton para harcamamıza rağmen bir Avrupa kupası gelmedi bu sezon çok ümitliydik Okan Kokan onuda halletti sağolsun.

Son düzenleme:
Öncelikle Galatasaray'ın bu kendini yerlere atan oyunculardan arınması lazım. Resmen Türk futboluna darbe gibi. Türk hakemlerimiz sağ olsun görmeden de faul veriyorlar. Avrupa maçlarında hakemi aldatmaya yönelik hareketten kart yedikleri için orada yapamıyorlar. Sonra senin dediğin gibi Okan hocanın artık bu takıma bir katkısı yok. Modern futbol anlayışı sıfıra yakın. Geçiş oynatması bile tuhaf. Süper Lig'de şampiyon olsun, isterse yıldızını 10 yapsın. Avrupa kupalarında Türk takımlarının hiçbir etkisi yok. Elin Yunan takımları bile çeyrek final, yarı final ve hatta final oynarken. Bizim takımlar ismini bile bilmediğimiz takımlara yeniliyorlar. Eğer Galatasaray, Türk futbolunda öncü bir takımsa, özeleştiri yapıp toparlanması acil olarak gereklidir. Bir de bu kadar borç nedir? Hiç mi denetlenmiyorsunuz. Komisyon yüzünden nerede çöp adam var getirip misli ile zarar ediyorsunuz.

Öncelikle Galatasaray'ın bu kendini yerlere atan oyunculardan arınması lazım. Resmen Türk futboluna darbe gibi. Türk hakemlerimiz sağ olsun görmeden de faul veriyorlar. Avrupa maçlarında hakemi aldatmaya yönelik hareketten kart yedikleri için orada yapamıyorlar. Sonra senin dediğin gibi Okan hocanın artık bu takıma bir katkısı yok. Modern futbol anlayışı sıfıra yakın. Geçiş oynatması bile tuhaf. Süper Lig'de şampiyon olsun, isterse yıldızını 10 yapsın. Avrupa kupalarında Türk takımlarının hiçbir etkisi yok. Elin Yunan takımları bile çeyrek final, yarı final ve hatta final oynarken. Bizim takımlar ismini bile bilmediğimiz takımlara yeniliyorlar. Eğer Galatasaray, Türk futbolunda öncü bir takımsa, özeleştiri yapıp toparlanması acil olarak gereklidir. Bir de bu kadar borç nedir? Hiç mi denetlenmiyorsunuz. Komisyon yüzünden nerede çöp adam var getirip misli ile zarar ediyorsunuz.
Bizde bir tek Torreira var o tür oyuncu.Mertens yere atmıyor sadece adam topa müdahele edecekken kurnazlık yapıp ayağına hafif öne getiriyor ayağa müdahele oluyor ve ayağa faul yapılmış oluyor.Borç konusunda haklısınız hocam bir ton paraya saçma saçma adam alıyorlar sonrasında da Hollanda takımları geliyor dalga geçip gidiyor.Eğer illaki yıldız oyuncu alacaklarsa sözleşmesi biten bir yıldızı bedavaya alsınlar.

Bu tür borçlardan kurtulmanın tek yolu şu:
Tıpkı Beşiktaş gibi genç oyunculara yönelmek ama sözleşmesi bitenleri bedavaya almak ve onu geliştirip 30-40 Milyon Euro gibi fiyatlara satmak.Örneğin şuan Málaga CF'de oynayan Antoñito Cordero,daha 18 yaşında,1.78 boyunda İspanyol bir sol kanat.Toplam 26 Maçta 4 Gol 6 Asist katkısı var.Getir bu çocuğu bedavaya sezon sonunda geliştir,oynat,parlat ve 30-40 Milyon gibi fiyatlara sat.Ama düşünemiyorlar işte,hep 30+ içi geçmiş kariyeri düşüşte adam alıp borçları fazlalaştırıp kulübü zora sokuyorlar.

Sadece oyuncularla alakalı bir durum da değil,yere atan oyunculara kart göstermeyen hakemlerde asıl suç,Fb derbisinde bile maçı yönetecek hakem Maribor'lu ve Acun'la fotoğrafı bile var adamın Slavko Vincic diye biri sanırsam.Szymon Marciniak,François Letexier,Clement Turpin,Davide Massa varken niye illa Acun'un takımını tutan,Acun'la fotoğrafı olan ve Maribor'lu bir hakem getiriyorlar anlayabilmiş değilim.

Evet hocam hemfikiriz. Fakat Mertens konusu dışında; en az gördüğüm 3-4 pozisyonu var. Hiçbir müdahale olmadan kendini yere attığı görüntüler var. Bu yüzden Kolombiya gibi güney Amerika ülkelerinde dalga konusu bile oldu. O kariyerde bir oyuncuya yakışmıyor. Üzülüyorum gerçekten böyle iyi oynayan bir oyuncunun bunu yapması ve kimsenin de ses çıkarmaması. Bunlar önemli değilmiş gibi geliyor ama önemli bence. Bir duruş bir karakteri olması gerekir Galatasaray gibi bizlere Avrupa'da zamanında ses olmuş. Ülkemizin de futbolda, bende buradayım Türk futbolu olarak demiş bir kulübün bunlara dikkat etmesi şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı