Okan Üniversitesi'nde Bilişim'den yazılım mühendisliğine yatay geçiş yapılır mı?

UniversityStu05

Femtopat
Daha fazla  
Abi, şimdi ben okan üniversitesi'nde bilişim sistemleri ve teknolojileri 4 yıllık Türkçe bölümünde 1. sınıf burslu okuyorum (yani 3 sene sonra mezun oluyorum). Lakin bu sene mühendislik sıralaması düştüğü için aynı üniversitede kurum içi yatay geçiş ile yazılım mühendisliği %100 İngilizce bölümüne geçebiliyorum. Şimdi gelgelelim detaylara: Benim İngilizcem A1-A2 (konuşma yok) ve işitme cihazı kullanıyorum, bu yüzden lisede İngilizceden muaf olmuş birisiyim. Şimdi 3 ay içerisinde hazırlığı atlama sınavı var ve B1 seviyesinde (dahil). Peki bu kısa zaman diliminde hem dinleme, hem gramer, hem de konuşma gibi diğer sınav türlerine nasıl hazırlanabilirim? Bir de geçemezsem 1 yıl uzatacağım ve toplam 2 sene kaybım olacak! (hatta 3 sene, 1 yılda okula geç başladığım, neyse onu saymayın siz.) Ve %100 İngilizce derslerden dinleyeceğim. Ha, o derslerde kimse anlamıyor zaten Türkçesine bakarak çalışıyoruz diyen de oldu. Yani siz ne düşünüyorsunuz? Ya boş ver diplomaya, kimse bakmıyor, sen kendini geliştirirsen yeterli mi dersiniz; yoksa çok çok zorlanacaksın ama mühendislik diploman olacak mı dersiniz? Normalde bu bölümler birbirine yakın, biri mühendislik, öteki değil. Bana dönüş yapın, çok kararsızım. Ya da 1 sene hazırlık okuyacağım, toplam 6 sene eğitim göreceğim. Bir de okan yazılım'ın puanı bayağı düştü, vakıf olduğundan dolayı zaten. Ve okan yazılım'da okuyan arkadaşınız ya da bilginiz, tecrübeniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu kitabı ikinci elden ucuza bul 3 ay boyunca hatim et geçersin sınavı.

Sonra bunu çöz.

Dosya Ekleri

• 10426735231026.jpg
    10426735231026.jpg
    38,2 KB · Görüntüleme: 13
  • 110000747964746.jpg
    110000747964746.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 38

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı