Merhaba arkadaşlar, bende yaklaşık 2024 Ekim'inden beri bir takıntı var ve bunu nasıl geçireceğim bilmiyorum. Bir Twitter hesabı var, tanıdığım biri ama takip etmemem gereken biri ve Ekim ayından beri ben her gün her saat bu kişinin profiline girip çıkıyorum. O an resmen en az 10-15 dakika o kişinin hesabına tıklayıp geri çıkıyorum. Amacım takip isteği atmamış olmak. Hesap gizli bir hesap veya istek attıysam diye sürekli bu vesvese ile uğraşıyorum beynimde. Biliyorum, çok saçma ama zaten OKB takıntıları aşırı saçma hareketlerden oluşuyor. Yani OKB olduğunu biliyorum, teşhisim yok ama belli yani. Zaten kimde yok ki bu hastalık?
Bıktım artık. O kişiye bunu söyleyemem. Günlük konuştuğum, sevdiğim biri; sadece takiplesmiyoruz. Eskiden takiplesiyorduk, sonra çıkardık ama Twitter'dan konuşmaya devam ediyoruz o kişi ile. Günlük hayatta sadece takiplesmiyoruz. İşin garibi, ben bu kişi ile günlük hayatımda görüşüyorum yani çok yakın olduğum biri ama o beni çıkardığı için önceden bende böyle bir takıntı oluştu. Sürekli hesaba girip bakıyorum, ya istek attıysam ya elim değdiyse diye giriyorum. Takip et yazısını görüyorum ama o da yetmiyor. En az o an 30 kere gir-çık yapıyorum. Takip et yazısını görmeme rağmen beynim hâlâ "ya istek attıysan" diyor. Konu çok saçma biliyorum ama zaten takıntıların hepsi saçma şeylerden oluşuyor. Günlük hayatımı çok etkiliyor. Bir psikoloğada sordum bunu, OKB olduğunu doğruladı ama psikoloğa ya da hastaneye falan gidemem yani.
İstek atmadığımı biliyorum ama resmen 11 aydır her gün girip çıkıyorum ya. Çok sinirim bozuluyor. Beynim hep "ya istek attıysan" diyor. Atsam tabii ki dünyanın sonu değil ama işte olmaması gereken bir durum. Ne yapacağım ya?