Okuduğum bölüm hakkında kararsızım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Data Scientist iş ilanlarına bakabilirsin. İktisat okuyup yapılabilecek işlerden.
Bakacağım. Çok teşekkür ederim.
Tecrübe için yaklaşık 2 aydır staj eğitimi gibi bir eğitim görüyorum özel bir mali müşavirlikte. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

@Vavien. hocam çoğu aile baskısı, akran baskısıdır şudur budur derken DGS'ye ümit bağlıyor. Sırf üniversiteye gitmek için gidiyorlar, o dediğinizde haklısınız.

Zaten hacettepede okuyorsunuz 1-0 öndesiniz. Kendinizde gelistirirseniz iyi yerlere gelebilirsiniz. Eğer memnun değilseniz yandal veya çift anadal yapmayı deneyin derim. Ayrıca yazılım da öğrenin şahsen çok etkisi olabilir.

Bilgisayar Programcılığı bitirince sana iş teklifleri yağacak sanmıyorsundur umarım. Bir kere en çok rakibin olduğu sektörlerden biri bu. Kendini aşırı derece de geliştirmen lazım. Her bölümden yazılım sektörüne girmeye çalışan var. Projeden projeye imza atacaksın, yeni dilleri öğreneceksin. Bunlar öyle Instagram üzerinde ki yazılım sayfalarının paylaştığı videolar gibi işlemiyor. Kolay değil kısacası.

İktisatla vakit kaybetmenizi tavsiye etmiyorum. Keza iktisat bölümü için Hacettepe de pek bir şey ifade etmiyor, eminim saldıranlar olacaktır da itinayla bloklarım; gerçekler böyle. Sıralamalar ortada, üniversitelerin durumu ortada; hayal satmanın alemi yok. Potansiyelinizi heba etmeyin 69 bin sıralama yapan birisi sıkı bir çalışma ve doğru rehberlikle rahatlıkla on bin ya da daha iyisini yapabilir eşit ağırlık için konuşuyorum tabii. Bir kendini geliştirmek furyası almış başını gidiyor on yıl öncenin kapağı bir üniversiteye at da gerisi gelir muhabbetinden bir farkı yok. Kendinizi geliştirmek için ideal ortamın da olması lazım, onu da alanıyla ilgili kendini kanıtlamış üniversiteler sağlar. Çok örnek var, tek tek yazarım da o kadar vaktim yok ayrıca konu sapıtmasın. Sene 2014, Dokuz eylül'de mühendislik okuyan yakın bir arkadaşım sizinle benzer bir durumdaydı. Okulu ikinci dönem bıraktı ve kendisini bir yıl eve kapattı. Eşit ağırlıktan hazırlanıp Ankara Hukuk kazandı. Sorsanız insanlara hukuk şöyle böyle alakası yok kendisi de şu an gayet durumundan memnun.

Data Scientist iş ilanlarına bakabilirsin. İktisat okuyup yapılabilecek işlerden.

İktisatçılar ne zamandan beridir veri bilimci oluyor? O istatistik bölümü için olmasın. Ve bölümden mezun olunca da veri bilimci sayılmıyorsunuz. Tezsiz veri bilimi yüksek lisansını bitirirseniz ancak o zaman o ünvanı elde edersiniz.

Çok teşekkürler arkadaşlar. Olumlu olumsuz tüm yorumlarınızı dikkate alacağım. Konu kilitlenebilir.

Birçok iş ilanında Economics de geçiyordu incelediğimde. Ona göre yorum yaptım. İstatistik ve iktisatı ayırt edebilecek kadar okuma yazmam var merak etme.

Edit: Okuduğum bölümde kalmaya karar verdim. Ne kadar doğru bilmiyorum ama umarım doğrudur. Veri analizi ile ilgili derslerime odaklanıp oradan kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…