Ben hep DSG ile düzgün bir şey yapabilecek kişinin başta lisans okuyabilecek kapasitede olduğunu düşündüm. Fikrimi değiştirecek bir şey yaşamadım bugüne kadar.
Bakacağım. Çok teşekkür ederim.Data Scientist iş ilanlarına bakabilirsin. İktisat okuyup yapılabilecek işlerden.
Tecrübe için yaklaşık 2 aydır staj eğitimi gibi bir eğitim görüyorum özel bir mali müşavirlikte. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.Evet iktisat mezunu çok ama sen Hacettepe iktisat mezunu olacaksın. Bu seni 1-0 öne geçirir. Bölüm İngilizce, bunu da ekleyelim.
Bir de yukarıda yazan arkadaşlar gibi, bir bölümden ne kadar donanımlı olarak çıktığın var. Iyi bir ortalama yap, CV'de görünecek eğitim sertifikaları edin. Mümkünse tecrübe için bir yerlerde çalış.
Çok mezun sayısı artık her bölüm için geçerli çünkü bizde çok üniversite var. Kendini geliştirmeye odaklan.
Data Scientist iş ilanlarına bakabilirsin. İktisat okuyup yapılabilecek işlerden.
Birçok iş ilanında Economics de geçiyordu incelediğimde. Ona göre yorum yaptım. İstatistik ve iktisatı ayırt edebilecek kadar okuma yazmam var merak etme.İktisatçılar ne zamandan beridir veri bilimci oluyor? O istatistik bölümü için olmasın. Ve bölümden mezun olunca da veri bilimci sayılmıyorsunuz. Tezsiz veri bilimi yüksek lisansını bitirirseniz ancak o zaman o ünvanı elde edersiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.