Okul beni çok zorluyor

Umarım güzel bir sonuç alabilirsiniz ve ilerideki hedeflerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Benim bu konuda tek dikkat ettiğim şey yeni okulunuzun nasıl olacağı, bu olayın sonrasını da merak ediyorum ,eğer sonra da beni etiketleyerek yazarsanız çok sevinirim.
 
Tabii ki de eğer unutmazsan sürecin devamını da yazarım buraya.
 
Ben de özel bir okulun fen lisesinde okuyorum senin gibi, bizim de günde 10 saat dersimiz var. Okul şu an 16.50'de bitiyor fakat seneye 12. sınıfta okuldan 6-7 gibi çıkacağız soru çözüm dersleri ile birlikte.
 
Son yıl çalışarak hiçbir şey elde edemezsiniz ben size söyleyeyim. O son yıl çalıştım diyenler yalan söylüyor. Standart tempoları yüksek oldukları için 12'de gaza basınca son yıl çalışmış gibi oluyorlar. Yoksa 12 ayda 300'e yakın konuyu çalışıp pratiğini yapman imkansız.
 
Ben de özel bir okulun fen lisesinde okuyorum senin gibi, bizim de günde 10 saat dersimiz var. Okul şu an 16.50'de bitiyor fakat seneye 12. sınıfta okuldan 6-7 gibi çıkacağız soru çözüm dersleri ile birlikte.
Gerçekten şöyle okulları görünce halimize acıyorum, keşke yeteneğe bağlı bir eğitim sistemimiz olsaydı da kimse bu kadar heba olmasaydı. Eğer bir yerden sonra çok bunalırsanız mutlaka destek alın yoksa 12'de hiç çalışamayabilirsiniz.
 
hasan merhaba dostum . 61 yazdığına göre hemşerimsin. çaykarada ahmet çamurali adında ilçe milli eğitim müdürü var kulakları çınlasın iyi bir eğitimcidir bizide sabah 6dan akşam 10a kadar kurslara alır ders çalıştırırdı . bu sistem seni yorar evet ama bunu kendi lehine çevirmekte senin elinde kardeşim . kolay gelsin başarılar diliyorum .
 
Benim gözlemlediğim 9 ve 10'da konu eksiklerini tamamlamak ve ders çalışmak, 11 ve 12'de ise 9 ve 10'un bilgilerini kullanacağımızdan tempoyu biraz daha arttırmak. Aslında bunlara bakınca düzenli çalışmak en düzgünü, 11 ve 12'de biraz artabilir tempo.
 
Ben 11. sınıfım şu anda. 3 mat dersim var mat1 mat2 geo olmak üzere. Bazen hepsi aynı hafta ödev verince yetişmiyor. 3 haftadır biyoloji çalışamıyorum. Sos
9 10 çok önemli kesinlikle boşlamayın. Hiçbir 9 10, 11 12 leri dinlemez. Her 11 12 de bunları söyler. 9 10'da gördüğünüz şeyler işlem yeteneğinizi açıyorki bu 11 fonksiyonunda, TYT sayılar konularında gayet önemli. Benim mat hocalarım her zaman der; Gafa çalışacak istediğin kadar çalış gafayı çalıştırmazsan olmaz diye. Ders çalışma konusunda da örneğin 9 mat çözüyorsunuz. Sayılar olur, EBOB EKOK olur, üslü olur tek soruyu sürek değiştirin. 300 verse ne yaparım ? 456 dese tek tek sayamam nasıl çözerim diye çözerseniz sizler adına çok yararlı olur. Bir kitapta aynı soru 30 başka kitapta 300 başka kitapta 43423 sayısı ile veriliyor. Sen 30'u çözersin ama 300'ü yapamazsan yine boş. Az çalışın ama verim alın en azından. Bunu da yapmazsınız biliyorum ama ger gün 10 soru paragraf çözün. 10 soru ya çok değil. 15 dakikanızı almaz. Her gün rutine bindirseniz o kadar faydasını göreceksiniz anlatamam.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…