Okul fobim var

Benim de sizin kadar olmasa da var sınıfta gürültülü ortamda başım ağırmaya başlıyor başım uyuşuyor bu uyuşma bazen yüzüne vuruyor kafamın arka tarafında ve kulağımda basınç hissi oluşuyor ve bogazim fena oluyor büyük ihtimalle psikolojik fakat bu da acı veriyor evde de oluyor fakat okulda 2 katına çıkıyor diyebilirim.
 
Açığa geçmek problemi çözmeyecek aksine daha da artıracak, problemler halı altına sürülüp giderilemez.
Acil bir psikiyatri kliniğine başvur hayattan soyutlanırsan ömrün boyunca problem çekersin.
 
Bende okuldayken kendimi nemli ve pis hissediyorum keza İzmir nemli bir yer, fırın fobisi de var bende, ha hepsine gidiyorum çünkü geçici şeyler bunlar eğer gitmezsem artacak onu da biliyorum.
 
Aynısı bende de var ve aileme anlatmaya çekiniyorum çünkü çok anlayışsızlar ve psikoloğa gitmek zorunda kalırım diye korkuyorum. Çünkü OKB'm olduğuna da eminim.
 
Direkt açık liseye geçebilirsin. Zamanın tümü sana kalıyor, zamanını kendin yönetiyorsun. Bu sene açık lise sınavları online yapılıyor siteye giriş yapıp dersini seçiyorsun 20 soru 25 dakika 4 şık yanlışlar doğruyu götürmüyor. Dersi geçmek için 9 soruya denk gelen 45 puan alsan yetiyor.
 
Merhabalar.
Biliyorum saçma ama cidden benim için içinden çıkılmaz bir hal almış durumda ve buraya yazmak istiyorum.
9. sınıf öğrencisiyim. İlk dönem rahatsızlığım yüzünden neredeyse hiç gitmedim ve 2. dönem çat pat gittim. Ama sorun şu, karantina ve rahatsızlığım birbirine karışınca bende bir fobi oluştu. Okula gitmeye korkar oldum. Gittiğimde çok sıkıntı yaşamıyorum arkadaşlarım bana kötü davranmıyor tabii biraz yalnız kalıyorum. Kaynaştılar sonuçta ama yine de hocalar bana anlayış gösteriyor. Onlardan şikayetçi değilim. Ama bu histen kurtulamıyorum. Okul bitiyor eve geliyorum diğer gün yine aynı his aynı korku. Kalabalık oldukça gürültü oldukça boğuluyorum. Atlatamıyorum, ağlayacak gibi oluyorum. Kaç kere bu korku yüzünden kendime zarar verdim. Belki basit gibi görünebilir ama o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Ayrıca yaşıtım kızlar çoğunlukla sevgili vb. derdindeler, tabii olmayanlarda var genelde onlarla arkadaşım fakat yine de onlarda dışlamıyor değil. Erkekler içinde aynısı geçerli. Genel olarak yaşıtlarım ile çok anlaşamıyorum. Hep güvensizlik tedirginlik içerisindeyim. Rahatsızlığım hala bitmiş değil ve onun sıkıntısını da hala çekiyorum maalesef. Aileme korkumu anlatsam nafile. Bu sene kalırsan seneye başka okula gidersin, doğru düzgün okuyamazsın diyerek bağırıp çağırıyorlar. Açıkçası açığa geçmek istiyorum. Başka türlü yapabilir miyim bilmiyorum. Kendimde olsa çalışırsam gerçekten başarılı olan biriyim. Okulda cidden yapamıyorum. Yardım alacak tek bir kişi bile yok şu an ne yapacağım bilmiyorum.

Hocam sen açığa geç otur evinde. Güzel güzel çalış derslerine. O sırada dershaneye yazılabilirsin, dershanede arkadaş edinmek daha kolaydır.
 
Böyle konuların çözülme sürecini söylüyorum;
Güvendiğin kişilerden biraz tavsiye moral motivasyon almak, haklıymış aslında diyip kendi kendine sorgulamalara düşmek sonrasında biraz test amaçlı insanlarla sosyalleşmeye çalışmak ve "aslında korkulacak bişi yokmuş ben niye böyle davranmışım" deyip artık normal olmak. Zaman, irade, istek ve şansın varsa iyi insanlarla karşı karşıya gelirsen sempatik bile olabilecek insanlarsınız bu kadar sıkmayın kendinizi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı